Where lifestyle meets finance
Voorjaarsvakantie
KINDEREN | BUDGET | VAKANTIE

11 X EEN BUDGETVRIENDELIJKE VOORJAARSVAKANTIE

Het zonnetje laat zich voorzichtig zien, de vogels fluiten en de dagen worden alweer wat langer. Natuurlijk kan het ook nog wel wat koud zijn, of vallen er wat regendruppels. Maar je ziet ook zo hier en daar wat fleurige bloemetjes verschijnen. Het is voorjaar! En de kinderen hebben voorjaarsvakantie. Ook weleens krokusvakantie of carnavalsvakantie genoemd. Tijd om op vakantie te gaan, of wordt het toch een staycation? In elk geval: quality t-i-m-e met het hele gezin! Maar hoe houd je het financieel binnen de perken, zonder te bezuinigen op plezier?

We delen graag een aantal budget-tips met je voor een gezellige voorjaarsvakantie:

#1. Low-budget op vakantie 

Reizen binnen de schoolvakanties is helaas nu eenmaal prijzig. Wil je toch low-budget op vakantie naar de zon, op wintersport of lekker een paar dagen weg in eigen land? Er zijn online genoeg voordelige voorjaarsvakantie aanbiedingen te vinden. Begin wel op tijd met zoeken!

#2. Een dagje weg

Een dagje weg met het gezin is harstikke leuk. Zo kun je een pretpark bezoeken of aapjes kijken in de dierentuin. Maar je bent vaak wel veel geld kwijt. Houd vakantieveilingwebsites in de gaten voor goedkopere tickets. Of neem een abonnement. En als je zelf broodjes en drinken meeneemt, bespaar je ook veel kosten.

#3. Naar het bos + geocoaching

Ga naar het bos en neem een grote picknickmand mee, gevuld met lekkere hapjes en thermosflessen met warme chocolademelk. En vergeet geen plaid mee te nemen, want het is nog geen zomer! Nu is picknicken in het bos alleen al een fantastisch uitje, maar met geocoaching (spreek uit dziejo-kesjing) komt er nog een spannend element bij. Dit is een avontuurlijk spel waarbij je op zoek gaat naar verborgen schatten. Je kunt het spelen via een app op je smartphone of een gps-tracker. Klik hier voor meer informatie.

#4. Thuisbioscoop 

Heerlijk, geen overvolle bioscoop en krakende chips-zak geluiden van andere mensen in de zaal. Doe de gordijnen dicht en zorg voor voldoende kussens & dekens. En oh ja, een thuisbioscoop is natuurlijk niet compleet zonder een enorme bak zelfgemaakte popcorn. Lekker voor de buis met het hele gezin: onder een dekentje en cocoonen maar!

#5. Vliegeren op het strand

Neem vliegers, scheppen, handdoeken en warme dekens mee en ga een dagje naar het strand. Heerlijk uitwaaien, mooie schelpen zoeken en een zandkasteel bouwen. En drink daarna een warme chocolademelk met slagroom op de boulevard of neem zelf wat mee in een thermosfles.

#6. Kringloopschatten 

Vintage is hot! Kringloopwinkels hebben soms nog een stoffig imago, maar je vindt er altijd wel iets leuks. Bezoek de kringloopwinkel in de buurt en geef je kinderen een paar euro om hier uit te geven. Plezier gegarandeerd! En thuis maak je het speelgoed met een sopje lekker fris.

#7. Een, twee, drie: bakken maar!

Ieder kind vindt het leuk om te bakken. Maak samen muffins, koekjes of een cake en laat je koters helpen met roeren, deeg kneden, vormpjes uitsteken, de lepel aflikken en koekjes versieren. Een grote gezelligheid. Let op: je keuken wordt waarschijnlijk een grote troep, dus wees geen pietje precies, maar probeer ervan te genieten!

 #8. Kunstfanaatjes  

In Nederland bezoek je musea voor een klein prijsje. En de meeste kunstmusea zijn zelfs gratis voor kinderen. Heb je als ouders een Museumkaart, dan mag je gratis mee! Zo zijn de Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag bijvoorbeeld altijd een leuk idee. Hier speel je met het hele gezin een spannende game en kunnen kinderen dansen met Mondriaan en als een model over de catwalk lopen. Ook het Kinderboekenmuseum is een succesnummer!

#9. Maak een reuzenschilderij 

Wat is er nu leuker dan lekker kliederen? Gooi een laken op de grond en ga aan de slag met verf. Alles is toegestaan: handen, voeten, rollen, spetteren. Vind je dit in huis toch wel wat spannend, doe het dan in de tuin. En vergeet je kinderen geen oude kleren aan te doen! Kijk op Pinterest voor meer leuke knutselideeën. 

#10. Bouw een hut in de woonkamer

Zet een paar stoelen neer, gooi er lakens overheen en leg wat kussens neer op de grond. Of laat je kids zelf creatief een fort bouwen met kussens, dozen en met wat ze allemaal kunnen vinden! Nog leuker is als er echt in gegeten en geslapen mag worden. Is de tent groot genoeg? Dan kun je er met het hele gezin in logeren. Een herinnering voor het leven!

#11. Toerist in eigen stad

Als je op vakantie bent, kijk je vaak je ogen uit. Kerken, musea en gebouwen, alles moet op de foto en worden gezien. In je eigen omgeving vergeet je soms goed om je heen te kijken. Kijk eens naar je eigen dorp of stad alsof je een toerist bent. Heb je de kerk of het museum weleens van binnen gezien? Of bezoek een restaurant waar je normaal gesproken nooit naartoe zou gaan.

Fijne vakantie!

-------

Ben ik nog iets vergeten? Wat is jouw budgetvriendelijke tip voor deze voorjaarsvakantie? Deel het met ons hieronder!

Reageer