Where lifestyle meets finance
Gewoontes
Tips | Geld

10 gewoontes van self-made miljonairs

Succes komt niet vanzelf aanwaaien. Je moet er hard voor werken, de juiste keuzes maken en dromen na durven jagen. Self-made miljonairs weten er alles van. Wat kunnen we van hen leren? Thomas Corley bestudeerde vijf jaar lang succesvolle, rijke mensen en schreef er een boek over. Het blijkt dat self-made miljonairs een aantal gemeenschappelijke gewoontes hebben. Gewoontes die jij en ik ook kunnen toepassen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje. 

1. Slapen voor een uitgerust lijf

De hele nacht een serie bing-watchen op Netflix is iets waar de je de meeste self-made miljonairs niet op zult betrappen. Voldoende nachtrust is namelijk essentieel om overdag goed te kunnen presteren. En dus slapen ze gemiddeld 7,5 uur per nacht.

2. Vroeg opstaan om in stilte te werken

In films slapen miljonairs uit tot in de late uurtjes en krijgen ze daarna een champagne ontbijt geserveerd. In het echte leven blijken self-made miljonairs juist vroeg op te staan. Als de rest van de wereld nog slaapt, nemen zij de tijd om in alle rust wat zaken bij te werken. Bijna 50% van de self-made millionairs uit het onderzoek van Corley staat drie uur vóór de werkdag officieel begint op. Uurtje of 5/6 dus. Goedemorgen!

Verder lezen: Veronique: 'Binnen twee jaar tijd tikte mijn omzet de 100.000 euro aan'

3. Maandelijks twee of meer boeken lezen

Self-made miljonairs duiken ook regelmatig de boeken in. Uit onderzoek blijkt dat 85% van hen twee of meer boeken per maand leest. En dan hebben we het niet over de romannetjes, maar  boeken waar je echt iets van opsteekt.

4. Een mentor of coach in de hand nemen om verder te komen

Het blijkt dat de meeste self-made miljonairs een mentor of businesscoach hebben. Iemand die hen helpt bij het behouden van de juiste focus en het maken van beslissingen. Een slimme investering (mits je een goede coach/mentor hebt uiteraard).

5. Zorgen voor voldoende lichaamsbeweging 

Je denkt misschien dat self-made miljonairs zo hard werken dat er geen tijd over blijft om te sporten. Think again! Sporten en voldoende bewegen houdt je lichaam én je geest gezond. Daar maken deze mensen gewoon tijd voor. Vanavond toch maar even naar de sportschool dan?

6. Verschillende inkomstenbronnen

Self-made miljonairs hebben vaak meerdere pannetjes op het vuur staan als het om inkomstenbronnen gaat. Uit onderzoekt blijkt dat zij gemiddeld drie inkomstenbronnen hebben. Dat hoeft niet altijd business gerelateerd te zijn. Dat kan bijvoorbeeld ook het verhuren van een woning zijn.

7. Duidelijke doelen hebben en durven te dromen

Het onderzoek van Corley wijst ook uit dat financieel succesvolle mensen een obsessie hebben voor het behalen van hun dromen en doelen. Let wel: hun eigen dromen en doelen die ze zelf geformuleerd hebben. Ze besteden hun tijd niet in het behalen van doelen en dromen van anderen.

8. Dagelijks brainstormen met jezelf

Is je agenda zo druk dat je nooit even de tijd neemt om rustig na te denken? Succesvolle self-made miljonairs nemen die denktijd wel. Zo’n 15 a 30 minuten per dag brainstormen ze met zichzelf over verschillende dingen die spelen in hun leven. 

Verder lezen: Zo zet je Pinterest in voor de groei van je bedrijf

9. Ze zijn positief ingesteld 

Het is opvallend dat de self-made miljonairs een positieve mindset hebben, aldus Corley. Positiviteit is volgens hen essentieel om op lange termijn succes te hebben. Veel mensen zijn zich niet zo bewust van de vraag of de gedachtes die zij door de dag heen hebben positief of negatief zijn. Probeer hier eens op te letten en buig de negatieve gedachtes om in positieve.

10. Feedback is welkom 

Self-made miljonairs staan over het algemeen open voor feedback. Het krijgen van feedback (positief of negatief) is ontzettend leerzaam. Het helpt je verbeteren en het is essentieel om verder te groeien. Loop dus niet weg voor feedback uit angst voor kritiek, maar zie het als een mogelijkheid om te leren.

Reageer