Where lifestyle meets finance
Stocksy Txp306C3B9Bt3 J100 Small 1255063
Goede Voornemens | Doelen | Geld

5 tips om je goede voornemens wél vol te houden

De jaarwisseling is voor velen steevast hét moment om goede voornemens te maken. Meer sporten, gezonder eten en misschien ook wel minder geld uitgeven. Goede voornemens maken klinkt goed, maar hoe zorg je ervoor dat je dit in de praktijk ook kunt volhouden? Speciaal voor het nieuwe jaar zetten wij 5 tips voor je op een rij. 

Goede voornemens: hoe houd je ze vol?

#1. Ga voor realistische doelen 

Kies een doel of meerdere doelen die je redelijk gemakkelijk kunt behalen. Als je geen hardloper bent en je wilt binnen drie maanden een marathon lopen, dan is de kans redelijk groot dat je dit doel niet behaalt. Kies daarom liever voor 5 of 10 kilometer en ga stap voor stap te werk. 

#2. Doe het samen met iemand 

Samen bereik je meer dan alleen! Bekijk daarom of je samen met iemand kunt werken aan je goede voornemen. Zo kun je elkaar motiveren en stimuleren om jullie gezamenlijke doel te behalen. 

#3. Maak je doelen concreet 

Naast het stellen van realistische doelen is het ook van belang om je doelen concreet te maken. Benoem bijvoorbeeld hoeveel kilo je wilt afvallen of hoeveel geld je wilt sparen. Zo weet je precies wat je te doen staat!

#4. Visualiseer je doel 

Nog een tip: probeer je doel visueel te maken! Hang foto’s of posters van je doel op in huis, zodat je precies weet waar je het allemaal voor doet. 

#5. Beloon jezelf!

En als je je doel dan eenmaal hebt behaald, dan mag je jezelf daar natuurlijk ook voor belonen! Bepaal je beloning vooraf, dan heb je iets om naar uit te kijken en je zult zien dat dit nog motiverender werkt!

Goede voornemens: doe jij eraan en hoe zorg je ervoor dat je dit ook volhoudt?

Reageer