Where lifestyle meets finance
Baby Uitzet 2
Budgettips | Babyuitzet

5 tips om te besparen op de babyuitzet

Hoera, er is een baby op komst! Hoogste tijd om de babyuitzet bij elkaar te shoppen. Zonder dat je het misschien door hebt, kan dit al snel een kostbare aangelegenheid worden. Want shoppen voor een baby is nou eenmaal leuk, daar weten wij alles van. In dit artikel geven we je 5 tips waarmee je kunt besparen op het inkopen van je babyuitzet.

#1. Koop alleen wat je echt nodig hebt

De baby-en kinderwinkels staan te springen als er zwangere vrouwen de winkel binnen komen. Makkelijk scoren, want van moeders in spé wordt vaak verwacht dat ze de hele baby-uitzet in één keer aanschaffen. De verkopers spelen in op emotie, want ‘je wilt toch het beste voor je kind’. Koop echter alleen maar wat je écht nodig hebt. Vraag vrouwen in je omgeving wat je goed kunt gebruiken (en wat vooral niet) en doe research op internet.

Verder lezen: Wat kost babyvoeding?

#2. Shop tweedehands of leen

Bekijk welke spullen je eventueel tweedehands kunt kopen of kunt lenen. Meubels kunnen vaak meerdere rondes mee, evenals de kinderwagen en kleding. Misschien is niet alles helemaal je smaak, maar je zou ook kunnen kijken of je meubels zelf kunt opknappen. Let overigens wel altijd op veiligheid en hygiëne. Een autozitje kun je beter nieuw kopen (je weet nooit of deze ooit betrokken is geweest bij een auto-ongeluk en dus minder veilig is) en dat geldt ook voor flessen en spenen.

#3. Houd aanbiedingen goed in de gaten 

En als je dan toch nog niet onder het shoppen in winkels uitkomt, houd dan de aanbiedingen goed in de gaten! Er is regelmatig uitverkoop of er zijn bepaalde kortingsacties. Luiers en billendoekjes zijn vaak afgeprijsd en kun je ook vast inslaan voor je bevalt.

#4. Koop iets wanneer je het nodig hebt

Van de spullen die je echt nodig hebt, heb je ook niet alles direct na de geboorte nodig. Wil je bijvoorbeeld borstvoeding geven en hier een kolf voor aanschaffen? Wacht even tot na de bevalling, dan weet je ook zeker of het wel of niet gaat lukken met borstvoeding.

Verder lezen: Tips voor een budget babyshower

#5. Vraag het cadeau

Als je zelf iets minder wilt uitgeven, kun je bepaalde spullen natuurlijk ook gewoon cadeau vragen aan het kraambezoek. En heb je even geen idee wat je kunt vragen? Een cadeaubon is natuurlijk ook nog een optie!

Heb jij tips om te besparen op de babyuitzet? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Reageer