Where lifestyle meets finance
Besparen Kleding
Besparen | Tips

8 tips om te besparen op je kledinguitgaven

Shoppen: welke vrouw houdt er niet van? Volgens een Brits modeadviesbureau dragen wij gemiddeld 85% van de tijd 15% van onze kleding. Dat is eigenlijk best zonde. Ook ik heb een overvolle kast waar ik een groot gedeelte nauwelijks van draag. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is dan ook om minder nieuwe kleding te kopen. Ik zocht uit hoe ik dat het beste kan aanpakken en deel mijn tips met jullie.

Zo geef je minder geld uit aan kleding: 8 tips

  1. Tel eens hoeveel kledingstukken je hebt. Waarschijnlijk heb je veel meer dan je denkt en is jouw getal best confronterend. 
  2. Kijk eens naar de documentaire True Cost op Netflix. Deze documentaire brengt de milieuvervuiling van de kledingindustrie en de uitbuiting van medewerkers in productielanden in beeld. Ik kan je garanderen dat je na het zien van deze docu geen zin hebt om te gaan shoppen.
  3. Houd je aan het 5 Piece French Wardrobe System. Dit houdt in dat je vooral goede basics in je kast hebt en per seizoen (spring/summer en fall/winter) maximaal 5 items op je wishlist zet die je graag wilt toevoegen aan je garderobe. Dit heeft een aantal voordelen: je voorkomt dat je van 1 trend vier items shopt die je volgend jaar niet meer leuk vindt en daarnaast leer je beter combineren.
  4. Schrijf je uit voor de nieuwsbrieven van je favo winkels en webshops. Zo kom je een stuk minder in de verleiding!
  5. Ruim je kledingkast eens goed op. Je zult merken dat er achterin je kast kledingstukken liggen die je vergeten was. Zorg dat je goed overzicht hebt van de kleding die je hebt, zo voorkom je dat je steeds hetzelfde aantrekt. Ik kocht onlangs een kledingrek bij de Ikea en zie nu beter wat ik heb.
  6. Laat je kleding en schoenen repareren als ze kapot zijn. Of probeer het zelf met deze life hacks die we eerder voor je uitzochten.
  7. Je kunt er ook cold turkey voor kiezen om een jaar niet te gaan shoppen. Renée deed het gewoon! Lees hier hoe ze dit deed.
  8. Ga naar een kleding ruil event of organiseer er zelf eentje met vriendinnen.

Heb jij nog goede tips om te besparen op je kleding uitgaven? Laat het ons weten in de comments. 

Reageer