Where lifestyle meets finance
Tips Voor Budgetvriendelijke Bruiloft
Bruiloft | Budget | Liefde

8 tips voor een budgetvriendelijke bruiloft

Een bruiloft is een bijzondere gebeurtenis waar je optimaal van wil genieten. Maar de kosten van deze grote dag kunnen aardig oplopen. Daarom helpen wij je op weg met tips voor een budgetvriendelijke bruiloft.

Tips voor een budgetvriendelijke bruiloft 

#1. Prioriteiten stellen & budget bepalen

Voordat je begint met het plannen, is het slim om eerst prioriteiten te stellen. Welke onderdelen van de bruiloft vind jij het belangrijkste? Veel gasten? De jurk? Of misschien de huwelijksreis? Ga met je partner in gesprek om te ontdekken welke prioriteiten jullie bovenaan hebben staan en bespreek voor welke besparingen jullie open staan.

#2. Maak gebruik van je netwerk

Onderschat niet hoe waardevol je netwerk is. Er is via via altijd wel een visagist, kapper en fotograaf te vinden. Op deze manier kun je bepaalde diensten wellicht voor een vriendenprijsje regelen, dat scheelt toch weer!

#3. What to wear? Het duurste is niet altijd het mooiste

De zoektocht naar de perfecte trouwoutfit is een hele opgave. Als je te maken hebt met een bepaald budget, doe je er goed aan om dit vooraf kenbaar te maken in de bruidsmodezaak. Of misschien ken je iemand die handig is met een naaimachine en die een basic jurk om kan toveren naar jouw smaak en wensen. En heb je de budget-trouwjurk van Zeeman al gespot? (link). Duur hoeft het dus niet te zijn.

#4. Low budget trouwlocatie

Wist je dat je voor je huwelijksvoltrekking kunt kiezen voor gemeentelijke trouwlocaties die vaak tegen een laag tarief of zelfs gratis zijn? De mogelijkheden kun je navragen bij je eigen gemeente. Wil je niet op een gemeentelijke locatie trouwen? Maak kenbaar binnen je netwerk dat je op zoek bent naar een (betaalbare) trouwlocatie! Het zal je verbazen hoeveel waardevolle tips en ideeën je dan opdoet!

#5. Wees kritisch met je gastenlijst

Hoe meer gasten je uitnodigt, hoe hoger het kostenplaatje. Het draait hier wederom om prioriteiten. Wil je veel mensen uitnodigen, maar heb je te maken hebt met een krap budget?Dan zul je ergens anders moeten hakken. Heb je een grote familie of voel je je misschien verplicht om bepaalde mensen uit te nodigen? Denk hier samen met je partner kritisch over na. Je zult altijd mensen teleur moeten stellen, maar dat is ‘part of the game’.

#6. Eten

Uitbesteden aan een cateringbedrijf of zelf regelen? Het is natuurlijk bijzonder als de hapjes gemaakt zijn door vrienden of familieleden. Je maakt jouw bruiloft op deze manier persoonlijk, terwijl je vaak ook nog geld bespaart. Ook goed om te realiseren: dineren is vaak duurder dan het verzorgen van een lunch. Je kunt hier rekening mee houden door het trouwfeest overdag te houden en bijvoorbeeld te kiezen voor een high tea (of high wine).

#7. Trouw buiten het seizoen

Het hoogseizoen op het gebied van bruiloften loopt van mei tot en met september. Dit betekent dat dan de prijzen hoger liggen. Het is budgetvriendelijk om buiten deze maanden te trouwen, leuke locaties hebben vaker plek en bovendien is er dan soms ruimte om te onderhandelen over de prijs.

#8. Do it yourself decoration!

Zelf creatief aan de slag gaan is niet alleen goedkoper, maar ook nog een stuk leuker! In magazines en op Pinterest staat het bomvol met inspiratie voor DIY decoratie. Dit is ook de manier om jullie eigen stijl en authenticiteit naar voren te brengen! Zelf niet zo handig? Je hebt vast familie en vrienden die graag met je mee knutselen!

Hebben jullie nog tips voor een budgetvriendelijke bruiloft? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten!

Door: Mandy Malinka

Reageer