Where lifestyle meets finance
Aantal Vrouwelijke Miljardairs Stijgt For
Vrouwen | Rijk

Aantal vrouwelijke miljardairs stijgt fors

De afgelopen 20 jaar is het aantal vrouwelijke miljardairs verzevenvoudigd. Dit blijkt uit een rapport van de Zwitserse bank UBS.

Girlpower

In totaal is 11 procent van alle miljardairs in de wereld vrouw, maar de forse groei van vrouwelijke miljardairs laat zien dat vrouwen met een inhaalslag begonnen zijn. Het gemiddelde vermogen van vrouwelijke miljardairs ligt op 3,9 miljard euro.

Aziatische vrouwen gaan hard

Vooral in Azië neemt het aantal zeer vermogende dames sterk toe. Ook opvallend is dat ongeveer de helft van de vrouwelijke miljardairs uit Azië self-made zijn. Dat wil zeggen dat zij hun vermogen zelf verdiend hebben en dat is heel erg knap. Vaak genoeg komt een groot vermogen voort uit erfenissen.
De rijkste vrouw ter wereld

Rijk, rijker, rijkst

Van alle dames ter wereld is er altijd één de allerrijkste. Dat is de Amerikaanse Christy Walton. Haar vermogen wordt geschat op 41,7 miljard dollar. Toen haar man stierf, erfde zij aandelen in winkelketen Wal-Mart.

Ben jij ook van plan om je aan te sluiten bij de groep vrouwelijke miljardairs? Of zou je niet zoveel geld willen hebben? Laat het ons weten!

Reageer