Where lifestyle meets finance
Adopteer Een Kerstboom
Geld | kerstboom adopteren

Adopteer een kerstboom

Sinterklaas is het land uit en voor je het weet is het alweer Kerstmis. Wow, het jaar is echt voorbij gevlogen! En met kerst in zicht, mag een heuse kerstboom natuurlijk niet ontbreken.

Kerstboom: ja of nee? 

Om eerlijk te zijn hebben wij de kerstboom een paar jaar geskipt. Vier jaar geleden was ik zwanger (ik stond op springen) en vond ik een boom in huis maar gedoe. Drie jaar geleden woonden we in een tijdelijk appartement (ons nieuwe huis was nog niet klaar) en hadden we geen ruimte. De afgelopen twee jaar was peuterlief ons excuus, want hij zou vast en zeker alle ballen en lampjes uit de boom trekken. Nu lijken we er echter niet meer aan te ontkomen: de boom zal dit jaar shinen in onze woonkamer. 

Waar kopen we de kerstboom?

We ‘nemen’ dus een boom, maar dan komt de vraag: wat voor boom wordt het en waar gaan we deze kopen? Ik ben zelf voor een boom met kluit, want die blijven langer mooi én ruiken veel lekkerder. Het enige nadeel is dat onze tuin voor een groot gedeelte uit tegels, gras en kleinere plantenbakken bestaat en dat we de boom hier na de jaarwisseling dus geen plekje kunnen bieden. Zonde! Want als het even kan ga ik voor een duurzame boom die in januari niet meteen in de versnipperaar verdwijnt. 

Adopteer een kerstboom

Op social media en internet las ik dat je tegenwoordig ook kerstbomen kunt adopteren. Hierbij is het de bedoeling dat je in december bij een winkel, kwekerij of boerderij een kerstboom uitkiest. Je betaalt hier een vaste prijs en borg voor en op afgesproken data in januari breng je de boom weer terug. De betaalde borg ontvang je retour en de kerstboom krijgt weer een nieuw plekje in de grond. Wat een goed initiatief! Ik heb op de website ‘Adopteer een kerstboom’ al gezien dat er in mijn stad meerdere uitgiftepunten zijn. We gaan dit weekend maar eens kijken. Het duurt niet lang meer of onze eerste duurzame kerstboom is een feit.

Reageer