Where lifestyle meets finance
Baby Uitzet Die Je Niet Nodig Hebt
Kinderen | baby-uitzet

Baby-uitzet: wat heb je juist niét nodig?

Ik kan me het moment drie jaar geleden nog goed herinneren. Ik was 6 maanden zwanger van Ruben en ging met manlief naar een baby-speciaalzaak, op zoek naar een ledikantje en commode voor ons eerste kindje. De verkoopster merkte al snel dat babywinkels ‘nieuw’ voor ons waren en stopte ons bemoedigend een A4-tje toe met hierop alle spullen die we zeker moesten kopen voor onze nieuwste aanwinst. Ik schrok niet zozeer van het A4-tje, maar meer van de drie kolommen met spullen die erop stonden. Wow, moeten we dit echt allemaal kopen voordat ik überhaupt bevallen ben? Gelukkig was de vader in spé heel nuchter en weerhield hij mij ervan om meteen in de desbetreffende winkel het hele arsenaal aan baby-uitzet bij elkaar te rapen. En dat was achteraf maar goed ook, want heel veel spullen van het lijstje waren echt niet nodig. Dus moms-to-be, wil je weten waar je op voorhand al op kunt besparen? Lees snel verder!

Deze baby-uit spullen hoef je niet per se te kopen wanneer je zwanger bent

Een thermometer om de temperatuur van je kindje op te meten 

Vaak heb je al een thermometer in huis en als je die nog niet hebt, dan zit er waarschijnlijk wel eentje in het kraampakket dat je via je zorgverzekeraar kunt aanvragen als je in verwachting bent. Mocht je er later toch eentje nodig hebben, dan is ‘ie alsnog zo aangeschaft.

Een thermometer om de temperatuur van het badwater op te meten

Het is logisch dat het badwater voor kleine kindjes niet te warm mag zijn. Misschien ben ik een slechte moeder, maar ik checkte de temperatuur van het water vaak met mijn handen. Was het water op lichaamstemperatuur? Dan was het goed. En twijfelde ik? Dan controleerde ik het water met de ‘normale’ thermometer. 

Luieremmer 

Als moeder ontkom je er niet aan: luiers! En believe me, deze kunnen aardig gaan stinken. Je kunt de vieze wegwerpluiers natuurlijk bij elkaar verzamelen in een luieremmer, of je gooit ze meteen buiten weg in de afvalcontainer. 

Meerdere kruiken

Op ons lijstje stond ook dat we twee kruiken nodig zouden hebben. Ik heb er zelf altijd eentje altijd genoeg gehad om het bedje op te warmen. En blijkt dat kruik één gaat lekken, dan kun je altijd nog een tweede aanschaffen, toch?

Borstkolf

Een kolf kan een flinke investering zijn, zeker wanneer je een elektrisch exemplaar aanschaft. De kolf was mijn best friend & worst enemy, maar van te voren heb je dus geen idee of je er wel of geen gebruik van gaat maken. Wacht dus even met aanschaffen en stuur je kraamverzorgster er op uit wanneer je er wél eentje nodig blijkt te hebben. 

Flessenwarmer

Flesjes met moedermelk of poedermelk kun je gemakkelijk zelf au bain-marie opwarmen. Een flessenwarmer kan handig zijn en je tijd besparen, maar is echt geen pure noodzaak. 

Luiertas

Oké, ik denk dat dit een hele persoonlijke is. Ik heb namelijk een aversie tegen luiertassen. Geen idee hoe het komt, maar ik heb er zelf ook nog nooit eentje aangeschaft. Onze spullen werden steevast vervoerd in één van mijn eigen tassen. 

Voetenzak voor de autostoel

Een voetenzak voor in de kinderwagen is, zeker in de winter, best handig. Maar of je er ook eentje nodig hebt voor in de autostoel? Ik betwijfel het, zeker met de moderne airco’s en verwarmingen waarmee auto’s tegenwoordig zijn uitgerust. 

Welke spullen van de baby-uitzet heb jij niet gebruikt en missen nog in dit lijstje? Of staan er hierboven spullen genoemd die jij wel nodig hebt gehad? Praat met ons mee en laat je reactie achter onder dit bericht!

Reageer