Where lifestyle meets finance
Beroepen Van De Toekomst
Werk | Carriere | Toekomst

Beroepen van de toekomst: van dronepiloot tot gelukscoach.

Door technologische ontwikkelingen zoals robotisering verdwijnen er beroepen en komen er nieuwe beroepen bij. Het onderzoek ‘Future of jobs’ van het World Economic Forum voorspelt zelfs dat de meer dan de helft van de kinderen die nu op de basisschool zitten een beroepen gaan uitoefenen die nu nog niet veel voorkomen. Benieuwd naar de beroepen van de toekomst? Lees snel verder.

Domotica adviseur

De domotica adviseur is gespecialiseerd in het gebruik van technologische toepassingen in huis, ook wel de smart homes genoemd. Een domotica adviseur adviseert over de verbindingen en ideale toepassing in huis. Bijvoorbeeld dat je verwarming op tijd aangaat zodat het lekker warm is als jij thuis komt of dat je koelkast je favoriete producten automatisch besteld als deze op zijn. Handig!

Gelukscoach

Bij de term gelukscoach denk ik meteen aan Sanny Verhoeven. Sanny blogt en vlogt over haar zoektocht naar geluk. In de nabije toekomst zullen er steeds meer gelukscoaches opstaan. Een gelukscoach richt zich op het vergroten van geluk, dat kan op de werkvloer maar ook in privé setting. Denk aan hulp bij stress, burn out klachten, loopbaanvraagstukken en het ontwikkelen van een positieve mind set. 

Binnenkort kun je onder professionele begeleiding je eigen moestuin leren onderhouden.

Dronepiloot

Wie kent ze niet: de drones! Iemand moet die dingen besturen. Een dronepiloot bestuurt drones vanaf de grond. Drones worden ingezet voor politiewerk, inspecteren van gewassen, filmopnames en militaire doeleinden. Iets voor jou?

Stadsboer

Steden blijven groeien, daarmee blijft de groei naar landbouw en veeteelt ook toe. In de stad kan ruimte die over is, zoals daken en leegstaande kantoorpanden, benut worden voor stadslandbouw. Ook de groeiende vraag naar gezond en biologisch voedsel is een reden voor stadlandbouw. Binnenkort kun je onder professionele begeleiding je eigen moestuin leren onderhouden. Voor nu sparen we nog even de moestuintjes van Albert. :)

Growth hacker 

Hoe stoer staat dat op je visitekaartje? Een Growth hacker? Een growth hacker is een marketing specialist die zich richt op het versnellen van de groei. Door middel van veel kleine experimenten wordt snel de effectiefste manier om flinke groei te realiseren gevonden.

Welk beroep spreekt jou aan? Laat het ons hieronder weten!Bron: Onderzoek The Future of jobs

Reageer