Where lifestyle meets finance
Tijdschrift Abboos
Besparen op tijdschriften

Besparen op tijdschriften

Ik kan het niet ontkennen: ik ben verslaafd aan tijdschriften. Wekelijks ben ik wel voor een tijdschriftenrek te vinden en pluk ik een vers exemplaar uit de schappen. Tijdschriften zijn voor mij een soort van cadeautje voor mezelf: een klein stapeltje inspiratie naast mijn bed of naast de bank en even tijd voor mezelf.

Abonnement op tijdschriften

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een abonnement op een tijdschrift gehad. Het begon ooit met de Donald Duck en de Tina, later werden het de Fancy, de Yes en Marie Claire. Tegenwoordig lees ik bijna alles wat los en vast zit en met mode, wonen en kids te maken heeft. Niet alleen voor de ontspanning, maar zeker ook om er inspiratie mee op te doen.

Besparen op tijdschriften 

Om niet al te veel geld kwijt te zijn aan nieuwe magazines, heb ik met mezelf afgesproken dat ik er maandelijks een bepaald bedrag aan uit mag geven. Helaas lukt het me niet om me hier altijd aan te houden (er is zoveel leuks!), dus hoogste tijd om eens wat manieren op papier te zetten waarop ik kan besparen op tijdschriften zonder dat mijn maandelijkse portie genot en inspiratie in gevaar komt.

Tips om te besparen op tijdschriften

#1. Ik ga mijn vriendinnen raadplegen en vragen welke tijdschriften zij kopen of waar ze een abonnement op hebben. Misschien kunnen we met elkaar wel de functie van ‘leesmap’ vervullen en een roulerend systeem bedenken dat werkt voor ons.

#2. Als ik de winkel sta, let ik beter op aanbiedingen. LINDA. en Jan in één pakket voor een gereduceerd tarief? Mooi, die neem ik mee.

#3. Op internet bekijk ik welke aanbiedingen er zijn voor het afsluiten van een abonnement op een tijdschrift. Een jaar lang Elle voor €30,-? Dat is €2,50 per nummer, scheelt weer de helft.

#4. En als ik toch op internet op zoek ben naar nieuwe abonnementen, bekijk ik ook meteen welke acties er zijn voor abonnementen met een cadeau. Zo krijg je bij een jaarabonnement op Vogue nu een cadeaubon van Levi’s ter waarde van €100,-. Wow! Dat is dus bijna een nieuwe broek! En laat ik die nu net nodig hebben…

#5. Ik ga eens goed uitzoeken wat er in tijdschriftenland ook online te lezen is. Lezen vanaf een tablet of smartphone lijkt me niet super leuk (er gaat tenslotte niets boven de geur van papier en het bladeren an sich), maar ik kan het altijd proberen, toch?

Heb jij tips om te besparen op tijdschriften? We zijn heel erg benieuwd! Laat je tip(s) achter onder dit bericht zodat ook andere lezeressen hier hun voordeel mee kunnen doen.


Reageer