Where lifestyle meets finance
Stock Snap E5 Xkv8 B7 Tj
Budgettips | besparen

Budgettips uit grootmoeders tijd

Grootmoeders staan er om bekend dat ze altijd vol met goede tips en adviezen zitten. Ze hebben alles inmiddels al een keer meegemaakt. En wist je dat oma’s ook vaak goede tips hebben als het om besparen gaat? Wij hebben de beste budgettips uit grootmoeders tijd voor je op een rij gezet!

Oma's bespaartips

#1. Knippen, knippen, knippen

Koop je schoonmaakdoekjes of sponsjes in de supermarkt? Knip ze na aankoop in tweeën en je doet er extra lang mee. 

#2. Onder de douche? Kraan uit!

Een douche was vroeger een grote luxe. Hoe vaak gingen families niet op zondag na elkaar in het bad of in een teil? Volgens oma’s kunnen we dus tijdens onze dagelijkse douchebeurt best even de kraan uitdraaien wanneer we onze haren of lijf wassen.

#3. Kliekjesdag

Doe één keer per week je boodschappen en organiseer op de laatste dag van de week een heuse kliekjesdag zodat ook alle restjes opgaan. Zonde om weg te gooien!

#4. Groente en fruit uit het seizoen

Vroeger kwamen alle groentes en fruit rechtstreeks van het Hollandse land. En daar is niets mis mee! Eet daarom eens wat vaker groente en fruit van het seizoen en uit eigen land. Vast een stuk voordeliger dan de Peruaanse aspergetips. 

#5. Strijkijzer

Wist je dat een strijkijzer nog een tijdje warm blijft nadat je de stekker uit het stopcontact hebt gehaald? Doe er je voordeel mee wanneer je bijna klaar bent met de strijk. 

#6. Op de markt is je gulden en daalder waard

Op de markt ben je voor je boodschappen vaak een stuk voordeliger uit dan in de supermarkt. Plan daarom wekelijks een bezoek in aan de markt in jouw woonplaats en je zult zien dat het je geld bespaart. En dat willen we allemaal wel, toch?

#7. Zelf kleding maken 

Mijn oma (en ook mijn moeder) maakte vroeger zelf haar kleding. Lekker rondstruinen door een stoffenwinkel en daarna maken waar je zin in had. Oké, je moet misschien even investeren in een naaicursus, maar dan heb je wel super originele en voordelige kleding. 

Heb jij de nieuwe Spender, het online magazine van How 2 Spend It, al gelezen? Deze editie staat helemaal in het teken van #millennials. Bekijk Spender hier & read your heart out!   

Reageer