Where lifestyle meets finance
Herfstvakantie
Kinderen | Herfstvakantie | budgettips

Budgettips voor de herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat een gedeelte van de scholen in Nederland volgende week lekker vrij is. Als je als gezin leuke dingen met elkaar wilt doen, kun je al snel te maken krijgen met hoge kosten. Dit is echter niet altijd nodig. Lees onze budgettips en maak van jullie weekje vrij een budget-vakantie. 

Budgettips voor de herfstvakantie 

#1. Ga naar het bos

De herfst is bij uitstek het moment om naar het bos te gaan. Loop er lekker door de blaadjes, verzamel kastanjes en eikeltjes en maak er thuis iets moois van. Het kost je, op de warme chocolademelk na afloop na, niets en kinderen kun je vaak niet blijer maken. 

#2. Maak een tent in huis

Bouw één grote tent in huis (of in de slaapkamer van je kids) en laat ze er lekker een paar dagen hun gang gaan en spelen. Ontbijten, picknicken, slapen en spelen in de tent: het mag allemaal in de vakantie. 

#3. Ga naar het strand 

Als het droog is, is een bezoekje aan het strand ook fijn en helemaal niet duur! Waai er lekker uit, ravot in de duinen en sluit de dag af met een lekkere zelfgemaakte soep. 

#4. Bezoek een stad

In steden is er vaak van alles te doen in de herfstvakantie. Zo hebben musea misschien wel extra (gratis) openstellingen of kun je voor een prikkie naar een leuke voorstelling in een theater. Bekijk op internet wat de mogelijkheden zijn in de stad van jouw voorkeur. 

#5. Knutselen 

Kinderen zijn vaak dol op knutselen, zeker wanneer jij hier als ouder het voortouw in neemt en allerlei leuke knutselprojectjes voor ze verzint. Inspiratie nodig? Kijk eens rond op Pinterest, daar zijn genoeg ideeën te vinden. 

#6. Bibliotheek 

Ga tijdens de herfstvakantie eens naar de bibliotheek bij jullie in de woonplaats! Veel bibliotheken bieden tijdens de schoolvakanties iets extra’s, zoals workshops en tentoonstellingen. 

#7. Logeren bij opa en oma

Gunstig voor je portemonnee en je eigen vrije tijd: laat je kids een nachtje logeren bij opa en oma. Wedden dat je daar zowel opa en oma als de kinderen een groot plezier mee doet?

Heb jij tips om dit lijstje mee aan te vullen? We zijn benieuwd wat jij deze herfstvakantie gaat doen!

Reageer