Where lifestyle meets finance
Budgettips Voor Het Plannen Van Je Vakantie
Budgettips voor vakantie

Budgettips voor het plannen van je vakantie

Vakanties: wij zijn er dol op! Maar wist je dat ze, zonder dat je het door hebt, ook best een dure aangelegenheid kunnen zijn? Er gaat ongemerkt al heel wat geld zitten in een weekje strand of een actieve trip. Tijdens het plannen van je vakantie kun je echter al geld besparen. Hoe? Wij geven je 11 tips!

Bespaartips voor het plannen van je vakantie 

#1. Maak een begroting

Als je vooraf een begroting maakt met hierin het bedrag dat je tijdens je vakantie uit wilt geven, heb je vast een goede richtlijn voor je gaat zoeken naar de ideale bestemming. Hoeveel wil je bijvoorbeeld aan de reis en de accommodatie uitgeven en welk bedrag reserveer je om ter plekke te spenderen?

#2. Moment van boeken

Het moment van het boeken van je reis is vaak van invloed op de prijs. Vliegtickets en accommodaties zijn bijvoorbeeld meestal voordeliger wanneer je deze ruim van te voren vastlegt. Ook zijn er luchtvaartmaatschappijen die jaarlijks ‘uitverkoop’ hebben, zoals de WerelDealWeken van KLM. Ga je naar een verre bestemming? Dan kan het zo makkelijk een paar honderd euro schelen wanneer je tijdens de sale boekt.

#3. Moment van op vakantie gaan

Logisch! Ga je in het hoogseizoen op vakantie, dan betaal je veel meer geld dan buiten dit seizoen. Mocht je dus in het laagseizoen op reis kunnen gaan: doen!

#4. Houd rekening met je bestemming

Populaire bestemmingen zijn vaak duurder dan de nog niet ontdekte pareltjes. Kom uit je comfortzone en kijk eens of er andere landen of plaatsen zijn die je ook kunnen bieden wat je zoekt! Reisblogs kunnen hierbij een goede inspiratiebron zijn.

#5. Welk vervoersmiddel kies je?

Ga je op vakantie naar Spanje en overweeg je dit met de auto te doen? Het kan handig zijn om eens te vergelijken wat je betaalt met de auto en met het vliegtuig. De prijsvechters onder de vliegmaatschappijen kunnen soms voordeliger zijn dan de kosten voor benzine, tol en eventueel een overnachting onderweg. Je moet dan alleen wel zeker weten dat je de auto op de plaats van bestemming niet nodig hebt.

#6. Last-minutes

Heb je nog geen idee waar je naartoe zou willen op vakantie? Een last-minute reis kan ook een goede optie zijn! Vaak voordeliger, maar dan moet je wel genoegen willen nemen met een kleinere keuze in het aanbod.

#7. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar

Een inkopper: vergelijk altijd meerdere aanbieders met elkaar! Het kan je zomaar een paar tientjes schelen op je overnachtingen, vliegticket of huurauto. Mooi meegenomen toch?

#8. Wat heb je nodig op je reis? Maak vooraf een lijstje!

De inkopen die je doet voordat je op vakantie gaat, kunnen ook aardig oplopen. Mini-verpakkingen verzorgingsartikelen, een nieuwe bikini, tijdschriften en boeken en een lekkere trui voor in het vliegtuig: voor je het weet ben je zo honderd euro kwijt. Ook hier kun je vooraf een lijstje voor maken. Wat heb je echt nodig en wat heb je eigenlijk al in huis en hoef je dus niet aan te schaffen?

#9. Bekijk je verzekeringen

Als je een reis hebt geboekt, zijn een annuleringsverzekering en reisverzekering geen overbodige luxe. Mocht je de reis niet kunnen maken of je raakt je bagage kwijt, dan kan zo’n verzekering je aardig wat geld besparen. Het is hierbij wel aan te raden om je vooraf goed in deze verzekeringen te verdiepen. Welke dekking heb je echt nodig en bij welke aanbieder vind je goede voorwaarden voor een redelijke prijs?

#10. Reken meteen af

Als je online boekt, kun je vaak ook met een creditcard betalen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Zonde! Zeker wanneer je het geldbedrag gewoon op je rekening hebt staan. Betaal daarom meteen, zo kom je aan het einde van de maand ook niet voor verrassingen te staan.

#11. Opzeggen lidmaatschappen

Als je op reis gaat, kun je ook nagaan of je lidmaatschappen hebt lopen die je een tijdje stop kunt zetten. Misschien heb je wel een abonnement op een foodbox of een krant? Zonde wanneer je deze ontvangt terwijl je er niet bent

Wat zijn jouw tips om geld te besparen tijdens het plannen van jouw vakantie? Deel ze met ons, dan vullen wij ons lijstje aan.

Reageer