Where lifestyle meets finance
Budgettips Zomerdag
Budgettips | Warme dagen

Budgettips voor op warme dagen

De zomer is een feit! En met het warme weer is er niets lekkerders dan even de verkoeling op te zoeken. Maar hoe doe je dit zonder dat het je al te veel geld kost? Lees hier onze budgettips voor een verkoelend moment!

Afkoelen in de zomer: 10 tips

#1. Water, water, water

Water is bij uitstek dé dorstlesser tijdens een warme dag. Leg wat flessen kraanwater koud in de koelkast en schenk jezelf een glas in wanneer je er trek in hebt. Nog beter: voeg wat muntblaadjes toe voor extra verkoeling.

#2. Komkommer en fruit

Sommige fruitsoorten, zoals watermeloen, en komkommer zijn uitermate geschikt om jou tijdens tropische temperaturen lekker koel te houden. Sla deze in tijdens een warme dag en eten maar! Komkommer werkt daarnaast ook lekker verkoelend op je huid.

Verder lezen: Budgettips voor een heerlijke zomer met je kids

#3. De plantenspuit

Je hebt vast wel een plantenspuit in huis. En zo niet, dan kun je ze heel voordelig aanschaffen. Maak het jezelf comfortabel in een lekkere stoel in de schaduw en sprayen maar!

#4. Natte doek in je nek

Op zoek naar nog meer verkoeling? Leg dan eens een natte doek in je nek. Van heel je lichaam is je nek het meest gevoelig voor temperatuur, succes gegarandeerd dus!

#5. Voetjes in het water

Heb jij toevallig kindjes met een zwembadje? Ga er lekker bij zitten met je voeten in het water! Wel zo gezellig en je houdt meteen je kroost in de gaten. En ja, een teiltje water doet het natuurlijk ook goed.

#6. Haar

Voor wie niet meer de deur uit hoeft: maak je haargrens nat met water. Beetje wind op je gezicht en afkoelen maar.

#7. Zo min mogelijk kleding

Een open deur maar oh zo waar: probeer zo min mogelijk kleding te dragen. En zorg ervoor dat alles wat je draagt, van natuurlijke materialen is, zoals kantoen of linnen. Ook niet onbelangrijk: ga voor witte kleding in plaats van donkere kleuren.

#8. Maak zelf waterijsjes

Vaak weten we een paar dagen van tevoren wel dat ons mooi weer te wachten staat. Leg daarom je vriezer vast vol met zelfgemaakte waterijsjes. Zo kun je op ieder gewenst moment van de dag even lekker afkoelen.

Verder lezen: Solliciteren in de zomer: wat trek je aan?

#9. Witte lakens in bed

De kleur wit is niet alleen fijn voor je kleding, maar ook voor je bed! Slaap daarom op een wit hoeslaken en onder een wit laken. Een stuk minder warm dan wanneer je voor donker beddengoed kiest.

#10. Maak je niet te druk 

En last but not least: maak je niet te druk tijdens het warme weer! Wind je vooral niet op over de hoge temperaturen, want hier ga je het echt niet kouder van krijgen. Integendeel zelfs…

Wat zijn jouw budgettips om even lekker af te koelen? Laat het ons weten!

Reageer