Where lifestyle meets finance
Stocksy Txpfc7Bf47Dkn I100 Small 986047
Investeer in jezelf

De 4 beste investeringen voor jouw toekomst

Bij het woord ‘investeringen’ denken we al snel aan grote geldbedragen en snelle jongens. Investeringen gaan echter veel verder dan puur het uitgeven van geld. Over het algemeen kun je stellen dat investeringen er altijd op gericht zijn om er in de toekomst op vooruit te gaan. En voila, zie hier de investeringen waar je vandaag al mee kan beginnen, zonder dat je nou die grote zak met geld nodig hebt.

Dit zijn de beste investeringen die je kunt doen!

Investeer in je kennis en kunde

Jezelf ontwikkelen is misschien wel de beste investering die je kan doen. En dat kan natuurlijk via formele educatie. Een diploma of certificaat is immers nooit weg. Maar investeren in je eigen kennis en kunde kun je ook breder bekijken. Wat interesseert je? Waar wordt je enthousiast van? Het kan van alles zijn: health, food, Spaanse taal of kolonievormende insecten. Wat het ook is, verdiep je er in, kom er meer te weten en leer. Zelfs als je er voor je gevoel niet direct iets aan hebt. Door te blijven leren, blijf je ontwikkelen en dus groeien. En daar heb je de rest van je leven wat aan.

Investeer in je netwerk

Een goed netwerk opbouwen kost tijd en aandacht. En ja, om dit te doen moet je wel zelf op mensen af durven stappen om kennis te maken. Daag jezelf uit om bijvoorbeeld tijdens een netwerkevent minimaal drie nieuwe mensen te ontmoeten. Het belangrijkste netwerk is het netwerk dat je in de loop der jaren opbouwt en koestert. En net zoals met elke relatie geldt dat je er zelf genoeg tijd en aandacht in moet steken. Zo kun je elkaar verder helpen en heb je altijd een netwerk om op terug te vallen als dat nodig is. Meer netwerktips nodig? Je leest ze hier.

Investeer in je gezondheid

Een open deur, maar onmisbaar in dit rijtje: investeren in je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Logisch, maar toch liggen dingen als stress, niet genoeg bewegen of onvoldoende ontspannen, op de loer in deze drukke tijden. Het is daarom extra belangrijk om bewust te blijven investeren in je gezondheid. Trek jezelf daarom toch regelmatig van de bank om te gaan bewegen en maak simpelweg tijd voor ontspanning. Een gezonde lichaam en geest zorgen ervoor dat je fit bent en dat meer kan doen met je tijd. Daar heb je op heel veel fronten profijt van.

Investeer in het op orde krijgen van je  financiën

Deze investering past helemaal in het straatje van How 2 Spend It. Bewust de keuze maken om je geldzaken op orde te krijgen en te streven naar een financieel gezonde situatie, is een investering die we iedereen aanraden. Heb je geen idee hoe je geldzaken geregeld zijn of is het je een raadsel waar al dat geld deze maand is gebleven? Tijd en aandacht voor je financiële situatie helpt je om financieel bewuste keuzes te maken. Geen idee waar je moet beginnen? Doe dan mee met onze Financiële Detox Challenge. Klik hier om je aan te melden.

Het kan even duren, maar slimme investeringen in het leven zullen zichzelf terugbetalen. Welke van de 4 moet wat hoger op jouw prioriteitenlijstje?

Heb jij de nieuwe Spender, het online magazine van How 2 Spend It, al gelezen? Deze editie staat helemaal in het teken van #millennials. Bekijk Spender hier & read your heart out!   

Reageer