Where lifestyle meets finance
Cv Voorbeeld
Solliciteren | Templates | cv

De gouden tip voor iedereen die een nieuwe baan zoekt

Een sollicitatiebrief schrijven en je cv oppoetsen: dat is wat je doet wanneer je solliciteert voor een nieuwe functie. En hoewel je er qua tekst misschien wel uitkomt, blijft het toch lastig om er visueel ook een aantrekkelijk document van te maken. Want hoe doen die mensen met een jaloersmakend mooi opgemaakte brief en cv dat toch? Wij hebben het antwoord. En nee, je hoeft geen vormgever in te huren. 

Templates

Het antwoord is: templates. Op websites als Etsy kun je voor zo’n 15 tot 20 euro templates kopen waarmee je je brieven en cv een super professioneel uiterlijk kunt geven. Weet je nog dat je vroeger van dat briefpapier kon kopen met bloemetjes en parfum erop? Nou ja, zoiets dus, maar dan voor volwassenen en met een zakelijk doel. Een goede investering als je het ons vraagt.

Hoe het werkt 

Je koopt een template aan via creditcard of IDEAL. Vervolgens krijg je een zip-bestand toegemaild. In het bestand zitten de templates voor de brief en cv, inclusief de losse onderdelen, bijvoorbeeld de icoontjes voor social media. Je kunt je eigen teksten en foto's in de template invullen. En voilà: daar is jou prachtige cv en/of sollicitatiebrief in een mooie jasje.

Looks are everything

Wij vinden deze templates een uitkomst. Het ziet er een stuk beter uit dan zonder opmaak. Je valt op en dat heb je nodig. Zeker als je met veel concurrentie te maken hebt. Dit soort templates zijn ook heel leuk en handig om cadeau te doen aan die vriend of vriendin die druk bezig is met solliciteren. 

Hier een aantal van onze favorieten: 

Zoals dit exemplaar met een blauw accent, van The Resume Botique.

resume-botique.jpg#asset:23346

Of voor wie durft: een speels template zoals deze van Laurel Resume.

lauren-cv.jpg#asset:23345


Of een wat strakker exemplaar, zoals deze van RockstarCV.

rockstarcv.jpg#asset:23344

En wat dacht je van deze beauty van Odd Bits Studio?


voorbeeld.jpg#asset:23343

Kies vooral een template dat bij jou past en bij de functie waar je voor solliciteert. Veel succes!

Heb jij de nieuwe Spender, het online magazine van How 2 Spend It, al gelezen? Deze editie staat helemaal in het teken van #millennials. Bekijk Spender hier & read your heart out!   

Reageer