Where lifestyle meets finance
De Groene Meisjes Over Geld
De Groene Meisjes

De Groene Meisjes over geld

Merel heeft samen met Jamie het supertoffe blog ‘De Groene Meisjes‘, over groen eten, leven, consuminderen en denken. En wij mochten Merel een aantal geldvragen stellen. Onder andere over het nieuwe jaar, spaardoelen en jackpotwensen. Lees je mee?

Wat zijn jullie goede financiële voornemens voor het nieuwe jaar?

Dat is om te kunnen leven van de Groene Meisjes! Jamie heeft haar baan opgezegd en begint per 1 januari als fulltime blogger en ik hoop haar snel te kunnen volgen. Echter, om met z’n tweeën van een blog te kunnen leven, dat is wel hard werken. Het is dus ons goede voornemen om aan het einde van 2016 (liever eerder ;)) genoeg te verdienen om dit te kunnen bewerkstelligen!

Waar sparen jullie voor?

We sparen op dit moment niet echt veel, helaas, omdat dat nog niet zo goed lukt. Daarvoor verdienen we nog niet genoeg. Maar omdat we weten dat we in mei betaald gaan krijgen vanuit de uitgeverij, waarbij we ons boek hebben uitgegeven in oktober, weten we dat daar een beetje geld vandaan gaat komen. Van de helft van dat geld hopen we een leuke vakantie te kunnen doen! En de rest van dat geld investeren we in projecten die we hebben lopen voor de site, zoals professionele video’s maken met onze fotograaf/videograaf.

Op welke financiele eigenschap zijn jullie best wel een beetje trots?

We zijn geen bigspenders, maar hebben toch een heel comfortabel leven waarin we niks te kort komen. Het lukt altijd weer om toch even een leuk reisje te boeken of avondje uit eten te gaan. We hebben een goed overzicht van onze financiën en zijn nog nooit in de schulden gekomen. Beide niet, ook niet in onze jeugd. We hebben de boel dus wel aardig op een rijtje.

Wat zijn jullie toxic spending habits? 

Onnodige (lekkere) dingen kopen bij de biologische winkel, haha! Je komt voor een pak rijst en je gaat naar huis met chocolaatjes, dat idee. Voor ons blog komen we altijd weer producten tegen die we willen testen, maar die producten zijn helaas wel eens wat prijziger…

Stel jullie winnen morgen de jackpot, wat gaan jullie ervan doen?

We willen heel graag een weekje naar San Francisco, dus ik denk wel dat we dat eerst zouden regelen. Ook zouden we graag een elektrische auto met Groene Meisjes logo erop willen. Een deel zouden we uitgeven aan een goed doel dat ons aan het hart gaat. Zoals stichting Melief of de Poezenboot. En een ander deel zouden we investeren in verbeteringen voor de site, zodat De Groene Meisjes weer kan groeien. Ik weet natuurlijk niet hoe groot die jackpot is, maar ik denk dat we een heel groot deel gewoon op onze spaarrekening zouden zetten. We zouden we ons goede voornemen voor 2016 in 1 klap hebben behaald, haha!

Foto: Aline Bouma

Ben jij een doener, een pionier of toch meer een zorger? Doe hier de geldtypetest van How 2 Spend It en krijg meteen meer inzicht in jouw relatie met geld.

Reageer