Where lifestyle meets finance
Al Gehoord Van De Mompreneur
Opinie

De 'Mompreneur'. Al van gehoord?

Had jij er al van gehoord? Van de term Mompreneur? Ik hoor het woord  steeds vaker voorbijkomen. Voor wie 'm nog niet kent; een mompreneur is een vrouw die ondernemen en moederschap combineert. Ik, Joëlla, word niet vrolijk van deze term.

Eigenlijk wel een gek woord: mompreneur. Je hebt tenslotte ook geen dadpreneurs, singlepreneurs, sispreneurs, gaypreneurs, ga zo maar door. Want dat klinkt ineens heel raar. Waarom dan wel mompreneurs? Ja, ik ben moeder en ik ben ondernemer. Maar die transformatie van entrepreneur naar mompreneur vanaf de geboorte van je kind, is voor mij een raadsel. De term roept in mij het gevoel op dat mijn bedrijf vanaf dat moment geen ambitieuze organisatie meer is, maar een hobby voor als de kleine slaapt....

Verder lezen: De grootste misverstanden over ondernemen

De term heeft mij echt wat verrast. En tuurlijk geef ook ik toe dat het een combinatie is die om doorzettingsvermogen vraagt. Soms sta je op de kinderboerderij, wetende dat je echt een forse deadline te halen hebt of sleep je jezelf naar een afspraak met een extra make-uplaagje om je wallen te verdoezelen na een nachtje in de weer te zijn geweest met je nachtbraker. En soms voer je (noodgedwongen) een telefoongesprek en hoop je heel hard dat de kleine man het niet op het schreeuwen zet.

Maar hoe we het ook noemen.... ik ben blij dat ik die combinatie mag maken. Ik heb een goedlopend bedrijf waar ik iedere dag weer met veel plezier voor werk. Ik hoef 's ochtends niet te haasten en ik kan mijn eigen tijd indelen. En… aan het eind van de dag is er altijd iemand (eigenlijk twee) die mij de drukte weer doet vergeten. Voor mij een ideale combinatie. Je zou dus kunnen zeggen dat ik een soort haat-liefdeverhouding heb met de term Mompreneur. Maar liever zou ik willen zeggen: laten we die titel gewoon skippen. We zijn ambitieuze vrouwen met een gezin en een bedrijf. Iedereen heeft meerdere rollen en die hoeven we echt niet allemaal te benoemen.

Verder lezen: 5 redenen waarom het leuk is een vriendin te hebben die als freelancer werkt

Wat vind jij eigenlijk van die term? Schrappen of promoten?

Reageer