Where lifestyle meets finance
Money Mindset Test
Money Mindset Test

De Money Mindset Test

Iedereen heeft een eigen verhaal, een verleden en dus ook een eigen money mindset. Jouw money mindset gaat over jouw relatie met geld. Hoe ga je ermee om? Hoe denk je erover? Heb je bepaalde overtuigingen over geld? Welke boodschap over geld heb je van huis uit meegekregen?

Het is uiteraard belangrijk om jezelf te kennen en te weten wat jouw eigen money mindset is, zodat je niet meer in jouw eigen valkuilen hoeft te stappen. En als je een relatie hebt, is het bijzonder handig om er achter te komen wat de money mindset van je partner is. Naast het feit dat je je partner zo beter leert kennen, begrijp je ook beter waarom hij of zij op een bepaalde manier met geld omgaat.

De één heeft geen probleem met een grote lening aangaan, terwijl de ander al wakker ligt van tien euro roodstand. Elkaars financiële valkuilen kennen en elkaar daarin helpen zorgt, hoe betweterig dit ook klinkt, voor een betere relatie.

Wij hebben een money mindset test gemaakt die je samen met je partner kunt doen. Belangrijke spelregels vooraf: kies een goed moment, wees open en eerlijk, probeer goed te luisteren en niet te veroordelen.

De Money Mindset Test

Plan een knus avondje, trek je lief op de bank en stel elkaar de volgende vragen.

1. Noem minstens één herinnering over geld of omgaan met geld vanuit je kindertijd.

2. Welke overtuiging of boodschap over geld heb jij vroeger meegekregen? 

3. Wat betekent geld nu voor jou?

4. Hoe denk jij over schulden?

5. Wat vind je van mensen die heel veel geld verdienen?

6. Wat is er voor jou nodig om je financieel veilig te voelen?

7. Wat zou je doen als je morgen de jackpot zou winnen?

Op de hoogte zijn van elkaars money mindset is een goed begin. Nu is de kunst om regelmatig over centen te blijven praten. Gewoon, omdat het belangrijk is.

Reageer