Where lifestyle meets finance
Top Boeken Startende Ondernemers
Ondernemen

5 boeken voor ondernemers

Ben jij een startende ondernemer of denk jij eraan om voor jezelf te gaan beginnen? Bij How 2 Spend It weten we hoe leuk dit is: you go girl! En je kunt maar beter goed beslagen ten ijs komen, dus hebben wij de top 5 boeken die iedere startende ondernemer zou moeten lezen, voor je op een rij gezet.

Top 5 boeken voor startende ondernemers

Masterclass Ondernemen- Annic van Wonderen 

Annic is misschien wel één van de bekendste vrouwelijke ondernemers van nu. Ooit begonnen als oprichtster van de modeblog I Love Fashion News en nu het gezicht achter haar lifestyle website Annicvw.com. Annic geeft regelmatig workshops over ondernemen én heeft het inspirerende boek ‘Masterclass Ondernemen’ geschreven. Mocht je nog twijfelen aan een vliegende start, dan is dit boek echt een musthave.

Financiën voor zzp'ers en andere zelfstandige ondernemers - Femke Hogema

Het goed regelen van je financiën is essentieel voor een goede start van jouw bedrijf. Maar hoe doe je dat dan? Je hoeft echt geen financieel expert te zijn, maar het is wel fijn om de grote lijnen van een boekhouding te snappen en te weten waar je mee te maken krijgt. Je leest er van alles over in het boek ‘Financiën voor zzp'ers en andere zelfstandige ondernemers’ van Femke Hogema.

Personal branding- Frank Kwakman 

Personal branding heeft alles te maken met hoe jij jezelf als merk in de markt zet. Wie ben jij en wat wil je uitstralen? Personal branding helpt je om jezelf te onderscheiden en zo succesvol te zijn bij je opdrachtgevers én als ondernemer. Meer weten? Lees het in het boek ‘Personal branding’ van Frank Kwakman.

60-minuten boekjes- diverse auteurs  

Bij How 2 Spend It zijn we dol op de 60-minuten boekjes die in samenwerking met Frankwatching zijn uitgebracht. Ga er een uurtje voor zitten, en je weet alles over online communicatie en de inzet van social media. Je kunt onder andere kiezen uit de volgende titels: 

In beeld met Instagram

In beeld met Pinterest

Social media strategie

Hét handboek voor zelfstandigen en freelancers- P.C. Bosman 

Hét handboek voor zelfstandigen en freelancers. Dit boek verschijnt jaarlijks en daarom weet je zeker dat op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van belastingregels, uitkeringen, pensioen, concurrentiebedingen en marketing. In dit boek kom je verder van alles te weten over het ondernemerschap en het bijbehorende ondernemingsplan, financieringen en het daadwerkelijk starten van jouw eigen bedrijf. De ZZP Gids 2016 kun je hier bestellen.

De financiële detox

En deze mag natuurlijk ook niet ontbreken: De Financiële Detox. Ons eigen geschreven boek staat, zoals de titel al doet vermoeden, helemaal in het teken van de financiële detox. Wat kun je allemaal doen om aan het einde van de maand meer geld over te houden? Niks geen saaie materie, maar aan de hand van een handig stappenplan, kleine opdrachten en bovenal onze eigen ervaringen (en die van anderen natuurlijk), geven we je inzicht in je financiën en zie je waar er kansen liggen om geld te besparen. Als startende ondernemer kun je wel wat centen gebruiken, dus komt dit boek van pas. Ook leert het boek je bewuste geldkeuzes maken: essentieel voor goed ondernemerschap. Het boek is te bestellen op bij bol.com

Wil je meer weten over het thema 'ondernemen'? Lees dan hier de nieuwste Spender, hét online magazine van How 2 Spend It. 

Reageer