Where lifestyle meets finance
Stocksy Txpc0Ac5D23Cfk000 Small 140107 2
Investeren | Inspiratie

De vijf beste TED-talks over investeren

Investeren is een veelbezocht woord op onze website. Als je het woord ‘investeren’ googled lees je: “Een investering is een opoffering in geld, tijd of mankracht (personeel) ten behoeve van een doel dat pas op lange termijn wordt behaald.” Investeren gaat dus niet alleen maar over het kopen zelf, maar vaak ook over het doel dat je er mee wilt behalen. Ik heb me een dagje thuis opgesloten om te kijken welke TED-talks nu de meest interessante inzichten geven als het gaat om het thema ‘investeren’. En ik haalde er een hele interessante conclusie uit. Pak je notitieboekje erbij en kijk mee!

Josh Luber over investeren in sneakers

Als kind leerde ik te sparen, doordat ik heel graag Nike Air Max wilde. Met 100 gulden schoenengeld en een prijskaartje van EUR 260,- (en een vriendin wiens vader een sportzaak had en dus ook altijd de laatste modellen), leerde ik al snel om heel goed te sparen. Mijn eerste investeringen waren dus ook in Nike. Na het zien van deze TED-Talk van Jush Luber, baal ik dat ik mijn Nike-investeringen niet verder verdiept heb en professioneel gemaakt heb. Inspirerende talk over investeren in andere dingen dan aandelen!

Verder lezen: Investeren? Joella gaat voor duurzaam

Audrey Choi over bewust investeren

Investeringsexpert Audrey Choi zegt in deze TED-talk: “Waarom denken we dat onze keuze voor een kop ambachtelijke fairtrade 'schaduw'-koffie van vier dollar in een herbruikbare beker belangrijk is, maar wat we doen met die 4.000 dollar in onze beleggingsrekening voor ons pensioen niet?”. Een interessante vraag die je aan het denken zet over waar je in investeert. 

Alessio Rastini over de beste aankoopmoment qua beleggingen

In deze talk vertelt Alessio Rastani over het beste moment om in te stappen qua beleggingen. En die zou zomaar eens anders kunnen zijn dan je dacht! 

Ray Dalio ver: hoe kom je tot de juiste beslissing op het gebied van investeren? 

Ray Dalio haalt al jaren de beste resultaten met zijn hedgefund, vanwege een opvallende manier van werken. Het daagt je uit om besluiten te nemen, ook op het gebied van investeringen, die niet alleen gebaseerd zijn op jouw eigen mening. Bekijk de talk van Ray Dalio hier.

Curtis 'Wall Steet' Carroll over investeren in de beurs, of in mensen? 

Deze TED-talk van Curtis ‘Wall Street’ Carroll vind ik echt inspirerend! Hij leerde zichzelf lezen en handelen op de beurs in de gevangenis, maar dat is het mooiste nog niet! Kijk de TED-talk en hoor in welke mensen hij nu investeert en wat dat voor een verschil maakt. 

Verder lezen: Investeren in domeinnamen

Conclusie na een TED-talk-dagje

Na vele TED-talks gekeken te hebben over het slimste moment om beleggingen aan te kopen, slimme investeringen en hoe je een goed rendement moet behalen, viel me op dat de meeste slimme investeerders niet spraken over hoe je zoveel mogelijk of zo snel mogelijk geld kunt verdienen, maar dat ze allemaal op zoek waren naar geluk en/of het investeren in een fijnere wereld zonder ziektes en armoede. Opvallend, toch? 

Het deed me gelijk denken aan een boek dat in mijn kast staat, namelijk ‘The paradox of generosity’. In dit onderzoek naar vrijgevigheid, kwamen de onderzoekers er achter dat vrijgevige mensen onder andere gelukkiger en gezonder zijn. Aanrader! En... omdat dit de investeringsconclusie was van mijn TED-talk-dag, heb ik er gelijk wat talks bij gezocht die over investeren in geluk gaan:

  1. Drie levenslessen voor een lang en gelukkig leven.
  2. Vrijgevigheid als geluksingrediënt
  3. Hoe je geld kunt inzetten om gelukkig te worden

Ik hoop dat deze blog en TED-talks je hebben geïnspireerd. Weet jij nog een TED-talk die we echt even zouden moeten kijken? Laat hieronder dan even weten welke dat is! :)

Reageer