Where lifestyle meets finance
Otly
Zakgeld | Otly!

De zakgeld app Otly!: iets voor jouw kids?

We weten allemaal dat zakgeld geven een belangrijk onderdeel is in de financiële opvoeding van kinderen. En in het kader van de digitalisering is er nu Otly!: de handige zakgeld-app voor ouders en hun kinderen. 

Wat is Otly! precies?

Hoewel mijn kindjes (eentje van 3,5 en eentje van nog geen half jaar oud) nu nog iets te jong zijn voor zakgeld, besloot ik toch de app van Otly! te downloaden. Een app waarmee je als ouder zicht hebt op het virtuele zakgeld van je kind(eren), daar wil ik meer over weten! Bij het aanmaken van het account wordt me al snel duidelijk dat de app simpel in elkaar steekt. Ik kan als ouder virtueel (dus niet via een echte overboeking) zakgeld naar mijn kind overmaken, wekelijks of maandelijks geld bijschrijven en inzicht krijgen in het uitgavenpatroon van mijn kids. Ook maak je in de app gemakkelijk spaarpotten aan. Altijd handig wanneer mijn kleine meneertjes een besef van geld hebben en écht voor een nieuwe treinbaan gaan sparen.

Otly! Jr voor kids 

Als ouder kan ik dus alles met betrekking tot het digitale zakgeld regelen via de app. Maar als mijn kids later zelf een smartphone of een tablet hebben, dan kunnen zij de app Otly! Jr gebruiken. Deze app geeft hen inzicht in hun digitale spaarpot. Hoeveel geld hebben ze gespaard, wanneer wordt er weer zakgeld gestort of wat hebben zij eventueel geleend?

What’s next?

Otly! is nog redelijk nieuw en heeft volop ideeën voor de toekomst. Zo bestaat het plan om een speciale Otly! card te ontwikkelen waarmee kinderen in winkels hun eigen aankopen kunnen afrekenen. Daarnaast worden er ook mogelijkheden onderzocht om de app te gebruiken tijdens verjaardagen. Via social media kunnen kinderen dan bijvoorbeeld geld vragen aan familie of vrienden. 

Ik geloof er wel in, in Otly!. Nu alleen nog even wachten tot mijn kids oud (lees: 6 jaar oud) en wijs genoeg zijn om met zakgeld aan de slag te gaan. 

Wil jij meer weten over de zakgeld-app? Bekijk dan hier de website van Otly!.  

Reageer