Where lifestyle meets finance
Signalen Andere Baan
Werk | nieuwe baan

Deze signalen vertellen je dat je toe bent aan een nieuwe baan

Soms heb je van die dagen op je werk dat je denk: wat doe ik hier? Op zich helemaal geen probleem en heel herkenbaar, want iedereen heeft hier weleens last van. Het betekent ook niet meteen dat je je werk niet meer leuk vindt en dat je op zoek moet naar iets anders. Het wordt wel een stuk vervelender als er meerdere zaken spelen en wél blijkt dat jij bij je huidige werkgever niet meer op je plek zit. Hoe herken je deze signalen, of beter gezegd: wanneer weet jij dat het tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe baan? Lees snel verder!

Toe aan een nieuwe baan? Let op deze signalen!

Continu een concentratie-dip?

Soms kom je aan het einde van de dag tot de conclusie dat je eigenlijk niets anders hebt gedaan dan surfen op internet. Op zoek naar een nieuw restaurantje, online shoppen of de goedkoopste tickets uitzoeken voor de komende citytrip. Kortom: je concentratie laat je in de steek en eigenlijk ben je best wel verveeld. Uitdaging in je werkzaamheden? Dat is al een hele tijd geleden.

Verder lezen: Een nieuwe baan via LinkedIn? Zo doe je dat.

Je bent jezelf niet meer

Op het moment dat je op je werk slecht in je vel zit, kan alles je ineens veel meer moeite kosten, ook thuis. Je bent prikkelbaar, niet geïnteresseerd in wat je partner te vertellen heeft en het liefst zeg je je afspraak van die avond voor een etentje met die ene vriendin af. Allemaal tekenen dat je even jezelf niet bent. Misschien brengt een nieuwe baan daar verandering in?

Je wilt je bed niet meer uitkomen

’s Ochtends vroeg opstaan: meerdere mensen hebben er last van en staan niet meteen na de eerste rinkel van hun wekker naast het bed. No problem! Maar wat als je tijdens het snoozen gaat liggen malen en het vooruitzicht van de nieuwe dag je alleen nog maar meer gaat tegenstaan? Precies, trek je conclusie.

Trots op je baan? Dat was lang geleden!

‘Vroegah’ vertelde je iedereen vol trots over het bedrijf waar je werkte, je functie en over eigenlijk alles wat je baan betrof, was je wel enthousiast. Als iemand je nu vraagt wat voor werk je doet of hoe het gaat op kantoor, begin je jouw antwoord steevast met een diepe zucht. Zucht…

Verder lezen: 10 tips die je kunnen helpen bij het vinden van jouw nieuwe baan

Je laatste salarisverhoging. Wanneer was dat ook alweer?

Je kunt periodes hebben gekend dat je werkte tot je er bij neerviel. Niet letterlijk natuurlijk, maar je was wel enorm gedreven om die ene salarisverhoging of promotie te krijgen. Als je er nu op terugkijkt blijkt het misschien wel twee jaar geleden dat jouw salaris voor het laatst is verhoogd. Tijd om op zoek te gaan naar iets nieuws?

Er zijn vast nog veel meer signalen te noemen die je vertellen dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Wil jij er eentje delen? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht! En voor iedereen die zich herkende in deze blogpost: happy new job!

Reageer