Where lifestyle meets finance
Renee Horiz
Dit is Renée Lamboo, de soon-to-be eigenaar van How 2 Spend It

Renée: 'Van dikke schulden naar eigenaar How 2 Spend It'

Renée Lamboo (33) belandde op haar 26e dik in de schulden, nadat haar relatie strandde. Ze klom eruit, sterker dan ooit en nu is ze de nieuwe eigenaar van How2SpendIt.nl. Ze vertelt wat er gebeurde in haar leven. En waarom ze nu zo graag wil dat alle vrouwen meer leren over (hun) financiën.

‘Ik ben een gelukkig mens, kan ik je vertellen. Dat ik How2SpendIt van Joella en Nathalie over mag nemen. Dank daarvoor, ladies. Wie ben ik dan wel niet, vraag jij je misschien af. Ik ben Renée. Ik ben 33 jaar, eigenaar van een eigen contentbureau en ik run PorteRenee.nl. Check die site vooral voor inspiratie over sparen, besparen en investeren. Ik vind, net als Joella en Nathalie, dat we meer zouden moeten praten over geld. En dat dat ook écht leuk kan zijn. 

Die missie ontstond niet zomaar. Ik was 26 jaar toen ik flink in de schulden belandde. Net voor de crisis had ik mijn eerste huis gekocht. Een prachtig appartement. We zetten er een nieuwe keuken in en een nieuwe badkamer. Nieuwe vloeren, alle muren verven en behangen. Het was een paleisje geworden. Een paar jaar later strandde mijn relatie en bleef ik achter met een huis dat door de financiële crisis €25.000 minder waard was dan toen ik het kocht. Daar bovenop kwamen nog de kosten koper die ik betaalde en het geld dat in de verbouwing was gaan zitten. Drie jaar lang stond mijn voormalige liefdestulpje te koop. We lieten de vraagprijs keer op keer zakken. Er gebeurde weinig. Toen kocht een ouder stel het uiteindelijk. Voor een habbekrats. Ik was allang blij om er vanaf te zijn. 

Mijn schuld was alles bij elkaar zo’n €40.000.
Ja, dat lees je goed. Gelukkig zag ik de bui al hangen en was ik op tijd begonnen met aflossen op mijn hypotheek. Iedere euro die ik over had, maakte ik over naar de bank. In die tijd leerde ik sparen, besparen, handig met geld omgaan, maar vooral leerde ik dat geld zoveel meer is dan de getalletjes op je bankrekening. Geld bleek mijn onafhankelijkheid te zijn. Het stond voor door kunnen gaan met mijn leven. Toen ik na de verkoop de laatste euro’s overmaakte naar de bank, kon ik weglopen. Ik trok de deur van mijn oude huis achter me dicht en kon helemaal opnieuw beginnen.

Ik gun het iedere vrouw (en man ook, trouwens) om haar geldzaken goed op orde te hebben. Het brengt zoveel rust. Het maakt je zelfstandig en onafhankelijk. Je staat sterker in het leven. We kunnen wel doen alsof geld niet belangrijk is, maar ik leerde dat dat het toch echt wel is. Dus laten we elkaar dan helpen om er op een handige manier mee om te gaan. Dat blijven we hier op How2SpendIt gewoon doen, ook nu ik het stokje overneem. Ik ga je de komende tijd trakteren op heel veel nieuwe, frisse verhalen. Om je te informeren, te inspireren en ook gewoon te vermaken. Want over geld praten hoeft niet suf, saai en droog te zijn. Hier op How2SpendIt maken we het leuk.’

Reageer