Where lifestyle meets finance
Mompreneur
Besparen | belasting | tips

Doe je voordeel met deze belastingtips

Soms kom je nieuwsbrieven tegen in je mailbox die je meteen wilt, nee moét, deleten. Reclame, vage aanbiedingen of nieuws waar je totaal niet op zit te wachten. Tussen de ‘foute’ nieuwsbrieven kom je echter ook wel eens een fijn exemplaar tegen. Zo viel ons oog op de nieuwsbrief van knab, waarin belastingtips worden genoemd waar jij als consument je voordeel mee kunt doen. How 2 Spend It maakte een selectie van drie van deze tips. Doe er je voordeel mee en besparen maar!

3 belastingtips waarmee je in 2017 kunt besparen 

#1. Maak gebruik van de aftrekpost scholingskosten

Wil je graag een opleiding volgen, maar wordt deze niet door je werkgever betaald? Volg de opleiding in 2017, want alleen in dat jaar kun je de opleidingskosten nog fiscaal aftrekken. 

#2. Schenk aan een culturele instelling 

Wil je geld schenken aan een culturele instelling? Wanneer je dit in 2017 doet, levert het je een fiscale aftrekpost van 125% van het geschonken bedrag op. Je hebt hierbij dus recht op een extra aftrek van 25% en deze is gemaximeerd op €1.250,-. Deze regeling is alleen van toepassing op schenkingen aan een cultureel algemeen nut beogende instelling, ook wel ANBI genoemd. 

#3. Los een gedeelte van je aflossingsvrije hypotheek af

Heb je een aflossingsvrije hypotheek op je woning én belast vermogen in box 3? Bekijk dan of je een gedeelte van de aflossingsvrije hypotheek vervroegd en boetevrij kunt aflossen. Dit kan voordelig zijn wanneer de netto rente op je hypotheek hoger is dan het rendement dat je op je belast vermogen ontvangt. Informeer bij je hypotheekverstrekker wat voor jou de mogelijkheden zijn en wat je maximaal zou kunnen aflossen. 

Ben je benieuwd naar de overige tips van knab? Je vindt ze hier terug! 

Bron: knab

Reageer