Where lifestyle meets finance
Klusjes In Huis
Woning | onderhoud

Een abonnement waarmee je klusjes in huis kunt laten doen? Het bestaat!

We kennen allemaal wel de pech-hulpdiensten van de ANWB of Route Mobiel. Maar wist je dat er nu ook een dergelijk service-abonnement bestaat dat je kunt afsluiten voor reparaties en klussen die in huis gedaan moeten worden? Sinds kort kun je hiervoor terecht bij Lex Woont. Omdat manlief en ik niet van die handige klussers zijn, klinkt zo’n abonnement mij als muziek in de oren. Maar wat houdt het precies in en wat kost het? 

Een service-abonnement voor in huis, wat houdt dat precies in?

Met een service-abonnement van Lex Woont worden reparaties en onderhoudswerkzaamheden bij je thuis uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan het volgende: 

> Sanitair: een lekkende kraan of een verstopte riolering. 

> Elektra: het trekken van kabels of het repareren van een kapotte deurbel.

> Afvoer: een verstopte wasbak of het schoonmaken van de dakgoot.

> Sloten en scharnieren: nieuwe sloten plaatsen of een kiepraam afstellen.

> Glas: een gebroken raam of blindgeslagen glas herstellen. 

Heb jij klusjes die je uit handen wilt geven en heb je hiervoor een abonnement afgesloten? In dat geval kun je contact met het bedrijf opnemen en vervolgens komt er iemand bij je thuis om de klus te klaren. 

Wat kost een service-abonnement van Lex Woont?

De prijs die je voor het abonnement betaalt is afhankelijk van het soort woning waar je in woont. Voor een eengezinswoning of een appartement betaal je €29,95 per maand. Woon je in een hoekwoning of in een vrijstaand huis? In dat geval bedragen de kosten respectievelijk €34,95 en €39,95 per maand. Deze bedragen zijn all-in, je betaalt dus verder geen voorrijkosten, uurloon, of kosten voor het materiaal. Meld je meer dan drie reparaties per maand? In dat geval wordt het arbeidsloon aan je doorberekend. 

Is het iets voor mij?

Als ik dit zo lees, dan lijkt het me fijn dat er altijd iemand klaar kan staan om de noodzakelijke klusjes en herstelwerkzaamheden in huis te kunnen uitvoeren. Maar als ik dan ook meteen bedenk hoe vaak er in het afgelopen jaar iets kapot is geweest in onze woning, dan kan ik me deze momenten eigenlijk niet eens herinneren. In mijn geval zou een dergelijk abonnement dus een verspilling van geld zijn geweest, maar daarbij moet ook gezegd worden dat ons huis nog geen anderhalf jaar oud is. Mochten de eerste gebreken zich gaan voordoen, dan weet ik wel vast waar ik moet zijn. En dat is ook best een geruststellende gedachte. 

Zou het iets voor jou zijn, een abonnement waarmee klusjes in huis voor je worden gedaan? Praat mee en laat je reactie achter onder dit bericht!

Reageer