Where lifestyle meets finance
Alles In Een Pakket Verzekeringen
Verzekeringen | Alles in 1 pakket

Een alles in 1 pakket voor je verzekeringen: slim of niet?

Je hoort vaak dat mensen hun verzekeringspakket bij één verzekeraar hebben afgesloten en dus hebben gekozen voor een alles in 1 pakket. Maar doe je er goed aan om een pakketverzekering af te sluiten en scheelt het je in premie? How 2 Spend It zocht het voor je uit!

Welke verzekeringen kun je onderbrengen in een alles in 1 pakket?

In een verzekeringspakket kun je de schadeverzekeringen onderbrengen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de autoverzekering, opstalverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en de reisverzekering. Het grote voordeel van een alles in 1 pakket is dat het vooral gemak biedt. Je hebt immers maar één partij waarmee je zaken doet. Daardoor heb je ook maar met één afschrijving van je rekening te maken in plaats van meerdere afschrijvingen. Lekker overzichtelijk dus!

Verder lezen: Extreme couponing met Gierige Gerda

Korting op de premie

Als jij een pakketverzekering afsluit, staat hier vaak een pakketkorting tegenover. Dit betekent dat je, afhankelijk van de verzekeraar en het aantal verzekeringen, een korting krijgt op je verzekeringspremie. Deze korting kan oplopen tot 20%.

Is een alles in 1 pakket voordeliger of beter?

Een hoge korting lijkt misschien heel aantrekkelijk, maar een alles in 1 pakket is niet per definitie voordeliger of beter. Als je je goed verdiept in verzekeringen en meerdere verzekeringen met elkaar vergelijkt, zul je zien dat het vaak juist voordeliger is om losse verzekeringen af te sluiten. Ook de kwaliteit en de dekking van de verzekeringen zijn van belang. Naar welke dekking ben je op zoek en wat biedt een pakketverzekering? Misschien wel een uitgebreide dekking die je eigenlijk niet nodig hebt? Juist: vooraf verzekeringen vergelijken loont echt!

Verder lezen: Alleen vandaag 50% korting! Dus: kopen! Of toch niet?

Welke verzekeringen bij één verzekeraar onderbrengen?

Bij sommige verzekeringen is het wel handig om deze bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Heb je onverhoopt schade aan je woning? In dat geval heb je contact met één partij en kan er geen discussie ontstaan over welke verzekeraar welke schade moet vergoeden. Wel zo handig, mocht je ooit in zo’n situatie terecht komen.

Heb jij een alles in 1 pakket voor je verzekeringen afgesloten of doe je dit bewust niet? We zijn benieuwd, laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Reageer