Where lifestyle meets finance
Huw Cadeau Klein
Trouwen | cadeaus

Een huwelijkscadeau uitzoeken: zo doe je dat

De zomer is in aantocht en dat is steevast het seizoen dat veel stellen in het huwelijksbootje stappen. Grote kans dus dat jij ook bent uitgenodigd voor een bruiloft. En niet alleen over je outfit zul je je misschien druk maken, maar ook over wat je het bruidspaar cadeau geeft. Want hoe kies je een huwelijkscadeau uit dat perfect past bij het echtpaar? How 2 Spend It geeft je tips!

5 tips voor het uitzoeken van een huwelijkscadeau

#1. Verlanglijst

Ga allereerst bij de ceremoniemeester na of het bruidspaar een verlanglijst heeft opgesteld. Veel stellen maken hier gebruik van en zetten bijvoorbeeld spullen voor in huis op deze lijst. Zoek je iets van de lijst uit, maar wil je er toch een persoonlijke touch aan geven? Voorzie het cadeau dan van een persoonlijk en handgeschreven kaartje. 

#2. Hints

Als je het bruidspaar goed kent, kun je er ook op een andere manier achter komen wat de wensen zijn met betrekking tot het cadeau. Vraag bijvoorbeeld wat het bruidspaar van de ouders of naaste familieleden krijgt. Misschien kun je hier een mooi afgeleid cadeau bij kopen?

#3. Geef samen een cadeau 

Ga je met vrienden naar de bruiloft toe? Zamel dan met elkaar geld in voor een mooi cadeau waar het bruidspaar iets aan heeft of wat een mooi aandenken aan de grote dag is. Hoe origineel is het wanneer je het stel verrast met een persoonlijk kunstwerk dat helemaal past binnen hun interieur? 

#4. Bewaar de bon

Wat je ook koopt voor het echtpaar in spé, zorg er in ieder geval voor dat je de bon van de aankoop goed bewaart. Valt het cadeau toch niet helemaal in de smaak of gaat het al binnen een maand stuk? Met een bon breng je het artikel een stuk gemakkelijker terug naar de winkel. 

#5. Geld geven is ook een optie 

En wie denkt dat geld geven op een bruiloft not done is, heeft het mis. Want juist omdat een huwelijk veel geld kost, heeft het bruidspaar misschien wel behoefte aan wat extra geld. En gaat het stel op huwelijksreis? Dan kun je ze ook een envelop geven met wat geld in de valuta van het vakantieland.

Wil je meer weten over geld geven als huwelijkscadeau? Lees dan hier ons artikel 'Welk geldbedrag geef je cadeau op een bruiloft?'

Reageer