Where lifestyle meets finance
Linkedin
Werk zoeken | LinkedIn | Tips

Een nieuwe baan via LinkedIn? Zo doe je dat.

Je hebt een lijst met connecties op LinkedIn en wilt daar gebruik van maken nu je een nieuwe baan zoekt. Logisch! Maar hoe pak je dat aan?

Gebruik een goede foto

Een goede foto is echt een must. Zoals Anoek Eckhardt, Hoofd Corporate Communicatie van LinkedIn al zei in deze blog: een goede foto voldoet aan de volgende eisen:

  • Je kijkt recht in de camera;
  • Je staat er alleen op;
  • Je foto is zichtbaar voor jouw eigen netwerk én voor je tweede- en derdegraads netwerk. 

Hou je profiel up-to-date

Nieuwe opleidingen gedaan? Andere verantwoordelijkheden op je genomen? Hou alles bij, mits het écht relevant is voor je profiel. Te weinig is niet goed, maar teveel informatie op je profiel maakt het ook onoverzichtelijk. Je maakt tenslotte ook geen CV van 6 A4-tjes. 

Verder lezen: De gouden tip voor iedereen die een nieuwe baan zoekt

Investeer in je netwerk

Je LinkedIn-netwerk onderhouden gaat eigenlijk op dezelfde manier als live netwerken. Het gaat om wederzijdse interesse en het onderhouden van het contact. Zorg dus dat je niet alleen jouw informatie deelt, maar investeer ook de tijd om te reageren in de posts van je netwerk en bij te houden wat zij doen. 

Volg interessante mensen

Wil je gaan werken bij een bepaald bedrijf, of in een specifieke branche, volg dan de mensen die hierin een spilfunctie vormen. Je hoeft namelijk niet meer persé geconnect te zijn met mensen: er is ook een volg-knop voor de mensen die je (nog) niet kent. Lees via hen alles over de branche en reageer op hun posts. Laat merken dat je interesse hebt in dat werkveld en er wellicht zelfs al veel kennis over hebt. Ook in dit geval geldt: don’t overdo it. 

Verder lezen: Deze signalen vertellen je dat je toe bent aan een nieuwe baan

Gebruik LinkedIn Apply

Wij zagen pas deze video van Brigitte van Boven die een geweldige baan scoorde via LinkedIn, waarbij ze LinkedIn Apply gebruikte. Dit is eigenlijk een nieuwe manier van solliciteren die bedrijven kunnen inzetten: je solliciteert dan heel makkelijk met je eigen LinkedIn profiel. LinkedIn maakte er dit korte filmpje over. Het is dan natuurlijk wel fijn als je de bovengenoemde punten alvast gedaan hebt. :)

Heb jij al wel eens gesolliciteerd via LinkedIn? Laat hieronder weten wat jouw tips zijn voor de anderen!

Reageer