Where lifestyle meets finance
Verhuisservice
Verhuizen

Een verhuizing regelen, zo doe je dat!

Ga je verhuizen? Gefeliciteerd! Bij een verhuizing komt steevast veel kijken. Niet voor niets wordt een verhuizing gezien als één van de meest ingrijpende momenten in een mensenleven. Om je een beetje te ontzorgen hebben wij een heuse checklist opgesteld die je helpt bij het plannen van jouw verhuizing. En om het nog gemakkelijker te maken, staat er in deze checklist ook weergegeven wat je wanneer moet regelen. Bekijk ‘m goed en jouw verhuizing verloopt een stuk relaxter!

Een verhuizing regelen, zo doe je dat!

2-4 maanden voor de verhuizing

> Heb je een huurwoning? Bekijk wat de termijn is om de huurovereenkomst te beëindigen en zeg de huur op tijd op.

> Vertrek je vanuit een koopwoning? Zorg er dan voor dat alles op rolletjes loopt om de verkoop van de woning af te ronden. 

> Stel voor jezelf een budget op. Met welke kosten denk je de komende tijd te maken te krijgen en zie je nu al mogelijkheden waar je eventueel kunt besparen?

> Vraag een plattegrond op van je nieuwe woning, maak een moodboard voor de inrichting en bepaal of je nieuwe meubels nodig hebt of niet. Is het antwoord ja? Dan is dit een goed moment om een bezoek te brengen aan je favoriete woonwinkel. Op veel meubels zit een flinke levertijd, dus zorg ervoor dat je de nieuwe meubels tijdig bestelt.

> Inventariseer wat de andere grote uitgaven voor je nieuwe woning zijn. Hoe zit het met de badkamer, keuken, toilet, vloeren, muren en gordijnen? Ook hiervoor geldt: zorg ervoor dat je deze zaken op tijd regelt of bestelt. 

> Begin vast met het uitzoeken van spullen die je niet dagelijks gebruikt. Wat kan er weg en wat neem je mee? Spullen die er nog goed uitzien en die niet meegaan met de verhuizing verkoop je gemakkelijk via Marktplaats. 

> Maak een overzicht van alle bedrijven die je op de hoogte moet stellen van de verhuizing. Hulpmiddel nodig? Bekijk hier ons overzicht dat we hier eerder voor maakten. 

> Hoe ga je verhuizen? Doe je alles zelf of schakel je een verhuisbedrijf in?

> Hoe zijn gas, water en licht geregeld? Moet je hier zelf nog actie voor ondernemen?

> Informeer bij je gemeente hoe het zit met de gemeentelijke heffingen en eventuele parkeervergunningen. 

> Inventariseer voor jezelf hoeveel tijd je nodig hebt voor het klussen en de verhuizing. Vraag meteen even vrij bij je werkgever. 

1-2 maanden voor de verhuizing 

> Hulp komt altijd van pas bij een verhuizing. Mobiliseer krachtpatsers, poetsers en handige jongens die jou kunnen helpen met allerlei klusjes. 

> Verstuur de adreswijzigingen. Wil je je post automatisch laten doorsturen? Maak dan gebruik van de verhuisservice van PostNL

> Neem contact op met je verzekeraar en pas je verzekeringen vast aan.

> Begin met het inpakken van de spullen die je de komende maand niet nodig denkt te hebben. Schrijf op de dozen wat er in zit en voor welke ruimte het bedoeld is. Dit scheelt je tijdens de verhuizing tijd en mocht je voor de verhuizing toch nog iets nodig hebben, dan vind je het gemakkelijk terug. 

> Check bij de leveranciers waar je spullen hebt besteld wat de leverdata zijn. Is alles op tijd? 

Twee weken voor de verhuisdatum

> Waarschijnlijk heb je de sleutel van je nieuwe huis wel ontvangen. Gefeliciteerd! Het klussen en schoonmaken kan beginnen. En ook niet vergeten wanneer je de sleutel krijgt: neem meteen de meterstanden even op. 

> Heb je een verhuisbedrijf ingeschakeld? Neem dan voor de zekerheid nog even contact met ze op om de verhuisdatum kort te sluiten. 

Na de verhuizing 

> Geef je verhuizing zo snel mogelijk door aan de gemeente.

> Lever de sleutels van je oude woning in en neem de meterstanden op.

> Neem nog een keer contact op met de bewoner(s) van je vorige woning om te zien of alle post goed wordt doorgestuurd. 

En dan ben je écht over en woon je eindelijk in je nieuwe woning. Wij kunnen alleen maar zeggen: geniet ervan!

Heb jij de nieuwe Spender, het online magazine van How 2 Spend It, al gelezen? Deze editie staat helemaal in het teken van #millennials. Bekijk Spender hier & read your heart out!   

Reageer