Where lifestyle meets finance
Een Verzekering Huisdier
Verzekeren | Huisdierverzekering

Een verzekering afsluiten voor je huisdier, ja of nee?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet wist dat het bestond: de mogelijkheid om je kat of hond te verzekeren. Toch is het zo! En ik ben nu wel heel erg benieuwd wat een dergelijke verzekering precies inhoudt. Tijd om op onderzoek uit te gaan!

Wat is een huisdierverzekering?

Veel huisdierbezitters krijgen er een keer mee te maken: de hond of kat is ziek en moet naar de dierenarts toe. Voor een klein en relatief eenvoudig consult zijn de kosten (variërend tussen de €30,- en €40,-) nog wel te overzien. Maar wanneer je huisdier serieus ziek is, kunnen de kosten aardig oplopen. Het komt zelfs weleens voor dat baasjes hun huisdier moeten laten inslapen omdat er geen geld is voor een behandeling. Een huisdierverzekering (af te sluiten per dier) kan dan uitkomst bieden, omdat het (een gedeelte van) de kosten van de dierenarts vergoedt. 

Verder lezen: Een huisdier: leuk, maar wat kost dat?

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een verzekering voor je huisdier?

Bedenk voor jezelf allereerst of je een huisdierverzekering écht nodig hebt. In hoeverre kun je risico lopen en welke kosten voor een dierenarts zou je zelf kunnen betalen? Als je dan tot de conclusie komt dat een verzekering iets voor jou is, is het zaak om te bedenken wat je hier maandelijks aan uit zou willen geven. Ook kun je jezelf afvragen waarvoor je precies verzekerd wilt zijn. Moeten een castratie en vaccinaties ook meeverzekerd zijn of is dit niet (meer) nodig? Tot welk bedrag wil je je verzekeren en welk eigen risico wil je hierbij lopen? De voorwaarden en de dekkingen verschillen per aanbieder, dus het is handig om je hier vooraf goed in te verdiepen. 

Wat kost een huisdierverzekering?

De kosten voor een huisdierverzekering lopen erg uiteen. Voor een puppy betaal je over het algemeen minder dan voor een volwassen hond en voor een kat ben je weer minder kwijt dan voor een puppy. De kosten verschillen echt per verzekeraar en het pakket dat ze aanbieden. Bij de meeste verzekeraars zit je daarnaast vast aan een eigen risico. Als je op Google zoekt op ‘huisdierverzekering’ zul je alle aanbieders en de prijzen gemakkelijk vinden. 

Verder lezen: Wat kost een kat?

Waar sluit je een huisdierverzekering af?

Er zijn in Nederland meerdere partijen waar je een verzekering voor je huisdier kunt afsluiten. Geloof het of niet, maar zelfs bij de Hema is een dergelijke verzekering te koop. Een verzekering sluit je het gemakkelijkst online of telefonisch af.

Heb jij bewust wel of niet voor een huisdierverzekering gekozen? We zijn heel erg benieuwd naar jouw ervaringen!


Foto: https://unsplash.com/@itscouch

Reageer