Where lifestyle meets finance
Pexels
Geld | tips | reizen

Financiële tips van een digital nomad

Onder een palmboom met je laptop. Het leven van een digital nomad is soms om jaloers op te zijn. Maar hoe doen ze dat financieel eigenlijk? Digital nomad Suzanne van Duijn reist al werkend de wereld rond en deelt haar trucjes. 

Totaal 105 nachten heb ik in 2016 niet thuis geslapen. Ik was ruim vijftien weken op reis: van een zesweekse trip naar Thailand en Nieuw-Zeeland tot een nachtje weg naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Heb ik zoveel vakantiedagen? Nope, ik ben digital nomad. Ik kan simpel gezegd mijn werk online uitvoeren. Zolang er wifi is, maakt het dus niet uit of ik ondertussen aan een sapje lurk op Nusa Lembongan of in mijn bikini aan het zwembad in Zuid-Frankrijk zit. Maar dat ik al reizend mijn geld verdien, zegt niet dat ik miljonair ben. Lees mijn financiële tips in deze blog.

Ruilhandel: bespaar kosten

Lang leve de reisblog! Dankzij mijn blog krijg ik zo nu en dan wel eens iets gesponsord. Een mooie accommodatie in Lissabon, een huurauto in de Provence, een tourtje naar de Great Ocean Road. In ruil voor een blog en posts op social media, kun je een hoop voor elkaar krijgen. Hier zie je je banksaldo natuurlijk niet van stijgen, maar je verliest er ook niets mee. Maar niet iedereen heeft natuurlijk een reisblog, en ik zou er ook niet één beginnen met dit oogmerk. Bedenk in plaats daarvan eens wat jij zou kunnen ruilen voor een gratis verblijf. Wie weet kan jij foto’s maken van het hotel? Webteksten schrijven? Het zwembad schoonmaken? Er is in een ho(s)tel altijd wel iets te doen waardoor jij kosten kunt besparen (en dus langer en vaker kan reizen).

Verder lezen: Ondernemen vanuit het zonnig Bangkok. Amber doet het!

Minimaliseer je kosten thuis

Het is eigenlijk heel simpel: je kan je geld (helaas) maar één keer uitgeven. Geef jij je geld uit aan een dure auto, mooie kleren en veel lekker eten? Dan houd je dus minder geld over om te reizen. Denk daar dus maar aan bij je volgende shopsessie: tas of tripje? Voor de prijs van een Chanel 2.55 kun je ook op droomreis naar Nieuw-Zeeland… Je kunt ook overwegen om kleiner of simpeler te gaan wonen in plaats van die tophypotheek die op je schouders drukt. Zo houd je geld over om te reizen en is het ook minder eng om je huis te verhuren op Airbnb. Onderhuur of zelfs je huis opzeggen tijdens je reis scheelt je enorm veel poen! 

Verder lezen: 11x De meest gestelde vragen tijdens mijn eerste jaar als ondernemer

Kies goedkope bestemmingen

Inkoppertje eigenlijk, maar het maakt nogal wat uit of jij een roadtrip maakt door Australië of dat je gaat backpacken in Zuidoost-Azië. In Sydney kost een mango al vijf dollar, terwijl je daar in Azië als een koning voor kunt eten. In een restaurant nota bene! Overigens kan een (tijdelijk) bestaan als digital nomad ook juist financiële voordelen hebben. Woon en werk jij vanuit Chiang Mai in Thailand voor je Nederlandse opdrachtgevers? Dan heb je met minimale inspanning zo 1.500 euro bij elkaar, een bedrag waarvoor je lokaal meer dan prima kunt leven. In Nederland leef ik niet meer dan prima met 1.500 euro. 

Hoeveel geef jij jaarlijks uit aan reizen? 

Vragen? Mail naar info@suusjehq.nl

Reageer