Where lifestyle meets finance
Klik Klakfotografie 7811 2
Geld | zwanger

Financiële uitspattingen in het kraambed

Het is zover: mijn zwangerschapsverlof zit er nu toch echt officieel op! Zoontje Boris is drie maanden oud en het ‘gewone’ leven begint weer steeds meer vorm te krijgen. Voor mijn verlof had ik bedacht dat ik tijdens de kraamtijd wel even geld kon besparen. Want, omdat ik net bevallen was, had ik a) vast geen zin om de stad in te gaan en b) was ik vast te moe om te shoppen. Not. De kraamtijd heeft me juist veel geld gekost. 

Shoppen uit verveling

Want hoe moe ik soms ook was door alles, mijn laptop zorgde ineens voor ontspanning. Even een momentje voor mezelf en niet bezig zijn met luiers en flesjes, maar doelloos surfen op internet. En ja, dan kom je natuurlijk al heel snel in de verleiding om een winkelmandje vol te gooien. Zo kwam ik op Instagram hele toffe sneakers tegen. Zwarte welteverstaan, vergelijkbaar met een paar dat ik al heb. Maar hé, ik was drie dagen geleden bevallen en had wel een cadeautje verdiend vond ik zo. En dus stond de postbode twee dagen later voor de deur met, je raadt het al, mijn nieuwe beauty's. Ik ben er nog steeds blij mee, maar denk ook dat ik ze niet gekocht zou hebben wanneer ik niet net bevallen was. 

Een nieuwe garderobe

En dat was pas het begin. Of het de hormonen geweest zijn of gewoon het feit dat er een nieuwe levensfase was aangebroken, ik vond het ook nodig om mijn garderobe compleet te vernieuwen. Ik had me maanden lang gehuld in zwangerschapskleding en vesten, het was tijd voor iets nieuws! En zo gebeurde het dat ik in een mum van tijd naast die sneakers ook nog acht nieuwe tops, een nieuwe jas en drie nieuwe broeken had gescoord. Just saying…

Een baby kost geld!

Een baby kost veel geld. Dat was ik even vergeten. Want ondanks dat we nog best veel spullen van ons eerste kindje hadden, heb ik toch ook nog aardig wat nieuwe spullen gekocht. Rompers die vergeeld bleken te zijn, extra hydrofiele luiers, een badthermometer waarvan ik met mezelf had afgesproken deze nooit (maar dan ook echt nooit) te kopen: als de kraamverzorgster het zegt, dan is het natuurlijk wél zo aangeschaft. En al zijn het allemaal kleine bedragen, bij elkaar bleek het toch nog om best veel geld te gaan. 

Maar goed: ons nieuwe leven is nu dus begonnen, mijn garderobe is op orde en mijn laptop doet weer dienst als ‘werkinstrument’. Excuses om te gaan shoppen heb ik even niet, dus laat het besparen nu maar écht beginnen!

Fotocredits: Klik-Klak Fotografie

Reageer