Where lifestyle meets finance
Geld Terugvragen Aan Vrienden
Geld | relaties | vrienden

Geld terug vragen aan vrienden, hoe doe je dat?

Zelf vind ik het best lastig om uitgeleend geld terug te vragen. Ik schiet weleens een lunch of etentje voor en dan gebeurt het af en toe dat ik ‘mijn deel’ niet terug krijg. En als ik iets niét leuk vind, is het wel vragen om geld, dus laat ik het er soms maar bij zitten en doe ik mezelf dus eigenlijk tekort. Het gaat niet om hele grote bedragen, ze variëren meestal tussen de €10 en €30. Maar toch, het kan zo al snel oplopen. Hoogste tijd om eens wat manieren te verzamelen waarop je uitgeleend geld gemakkelijk terug kunt vragen, zonder dat je je ongemakkelijk of bezwaard hoeft te voelen. 

Geld terug vragen aan vrienden: 5 tips

#1. Vraag het op de man of vrouw af

Vraag je vriend of vriendin persoonlijk of hij of zij jou het geld wil terug geven. Het hoeft niet zo: “Zeg, ik krijg nog geld van je”, maar het kan ook zo: “Het is er vast bij ingeschoten, maar zou je die vijftien euro nog naar me willen overmaken?”. Je hoeft hier verder geen excuses of redenen bij te bedenken en te verdedigen waarom je het geld terug wilt, je hebt er gewoon recht op. 

#2. Vraag het niet persoonlijk, maar via een app

Zie je jouw lener op korte termijn niet ‘in het echt’? Vraag dan digitaal je geld terug via een app of sms-je. Vraagt misschien een stuk makkelijker, toch?

#3. Kom subtiel op jullie date terug 

Heb je na jullie date weer een nieuwe afspraak en vind je het lastig om rechtstreeks dé vraag te stellen? Kom dan op een subtiele manier terug op jullie vorige ontmoeting en dan maar hopen dat het kwartje valt. 

#4. Wacht tot jullie volgende afspraak

Tijdens jullie volgende afspraak kun je natuurlijk ook bij het afrekenen gewoon wachten tot jouw vriend of vriendin zijn of haar portemonnee trekt en voorstelt om de rekening te betalen. Meteen een goed moment om aan te geven dat jij de vorige keer hebt getrakteerd en dat jullie bij deze quitte staan.

#5. Schiet geen geld meer voor 

En een manier om niet meer in deze situatie terecht te komen: schiet geen geld meer voor, maar betaal ieder voor zich wanneer jullie ergens weer een keer een lunch moeten afrekenen. 

Natuurlijk delen wij dit bericht ook op onze Facebook-pagina en ons Instagram-account. Je kunt de vriend of vriendin waar jij nog geld krijgt, hier altijd ook nog even in taggen. #hinthinthint

Wat doe jij wanneer je nog geld tegoed hebt van iemand?

Heb jij de nieuwe Spender, het online magazine van How 2 Spend It, al gelezen? Deze editie staat helemaal in het teken van #millennials. Bekijk Spender hier & read your heart out!   

Reageer