Where lifestyle meets finance
Geld Verdienen Marktplaats
Geld verdienen | Marktplaats

Geld verdienen met Marktplaats

Zo’n 6 jaar geleden werd ik er tijdens een etentje met vrienden op gewezen dat geld verdienen met Marktplaats best een lucratieve business is. Zo werd er bijvoorbeeld flink gescoord met het verkopen van kleding en andere tweedehands spullen waar je het niet van zou verwachten. Dat is nog eens leuk, dacht ik. Een dag later begon mijn Marktplaats avontuur en inmiddels heb ik er al een aardig centje aan overgehouden. 

Het begon met het verkopen van voornamelijk kleding. Al gauw bleek dat manlief een geliefde maat spijkerbroek had, bingo! Ook mijn collectie schoenen sloeg aan en zo werd handelen via Marktplaats al snel een sport. Zelfs ondergoed van een bekend Nederlands lingeriemerk was binnen een paar uur weg. Ik denk dat we door de jaren heen al zo’n €3.000,- hebben verdiend door het verkopen van onze ‘oude’ spullen. Fijn voor ons, maar ook goed dat we zo anderen nog blij hebben kunnen maken met bijvoorbeeld bestekzegels, een houten vloer, een bank, een bed, een buitenkeuken, tassen en natuurlijk kleding. Zo voorkomen we met elkaar verspilling en geven we goede spullen nog een tweede leven. 

Verder lezen: Geld verdienen met je blog - hoe dat?

Handelen op Marktplaats kan ook wel eens zorgen voor ergernis. Niet alles verkoopt en er gaat toch best wat tijd zitten in het maken van een goede advertentie. Ook krijg je te maken met ‘potentiële' kopers die niet reageren op mails of die gewoonweg niet komen opdagen op het tijdstip dat je met ze had afgesproken voor de overdracht. Hoort er helaas ook allemaal bij. 

7 tips voor een succesvolle verkoop via Marktplaats

Ik ben ervan overtuigd dat je bijna alles via Marktplaats wel kunt verkopen, mits de spullen nog van goede kwaliteit zijn. Hieronder lees je mijn 7 tips voor een succesvolle verkoop op Marktplaats:

#1. Maak goede foto’s en gebruik geen foto’s van anderen 

Goede foto’s zijn essentieel voor de verkoop. Op basis hiervan zal een koper besluiten om wel of niet de tekst bij de advertentie te lezen. Ook laten de foto’s meteen zien in welke staat het product verkeert. Als je foto’s van iemand anders gebruikt of van een bedrijfswebsite plukt, loop je het risico om een waarschuwing te krijgen van Marktplaats. Je advertentie wordt verwijderd en je kunt je account kwijt raken.

#2. Verzin een goede titel bij je advertentie

Mensen beginnen hun zoektocht op Marktplaats vaak via een zoekopdracht. Vermeld in de titel van je advertentie daarom altijd wat je aanbiedt, inclusief de staat van het artikel, de maat en overige kenmerken die van belang zijn en waar mensen op zouden kunnen zoeken. 

#3. Schrijf een goede advertentietekst

Bedenk een tekst die een koper aanspreekt. Vertel in je advertentie wat er goed is aan je product, maar wees ook eerlijk over eventuele gebreken. Probeer schrijffouten te voorkomen, zo kom je serieuzer over. 

#4. Gebruik je echte naam 

Zorg er altijd voor dat je jouw account je eigen naam geeft. Ik heb zelf natuurlijk ook weleens geshopt op Marktplaats en dan kocht ik liever iets van ‘Debbie’ dan van ‘SweetGirl22’. Debbie leek me toch iets betrouwbaarder. Je achternaam toevoegen kan, maar is niet noodzakelijk. 

#5. Vraag een eerlijke prijs 

Bekijk vooraf wat andere aanbieders voor een soortgelijk product vragen en pas hier jouw prijs op aan. Probeer jezelf niet uit de markt te prijzen, onderhandelen kan altijd nog!

#6. Onderhandel 

En ja, onderhandelen mag! Een eerste bod hoef je nooit te accepteren, je kunt gemakkelijk een tegenbod doen als je de prijs te laag vindt. Niet geschoten is altijd mis, toch?

#7. Stuur het op!

Verkoop je artikelen die je gemakkelijk kunt versturen per post? Doe dit dan vooral! Je kunt versturen op de momenten dat het jou uitkomt en je hoeft geen rekening te houden met mensen die aan de deur komen (en dan niet verschijnen). In de advertentie kun je altijd vermelden wat de verzendkosten zijn en dat deze voor rekening van de koper komen. Wacht tot het bedrag op je bankrekening staat en verzenden maar!

Verder lezen: Wanneer je vrienden veel meer geld verdienen

Wat ga jij verkopen via Marktplaats? Ik ga mijn kast maar weer eens opruimen. Ik heb weer helemaal zin gekregen om mijn ‘afgedankte’ spullen een tweede leven te geven. Good luck!

Reageer