Where lifestyle meets finance
76 Minfin Wijzermetgeld 1000Pix Bewerkthm 1243 2
Geldtype | Saskia de Hoog

Geldvragen aan Saskia

Saskia de Hoog (35) is samenwonend en werkt bij WOMEN Inc. als Programma- en Onderzoekscoördinator. Daarnaast is Saskia woordvoerder op het thema Vrouw&Geld en zet zij zich in om de financiële positie van vrouwen in Nederland te versterken. 

Saskia is naast maatschappelijk gedreven ook vooral een levensgenieter en sportfreak. Ze is gek op hiken en biken, liefst in de bergen, soja latte en mooie wijnen.  

1. Wat was jouw eerste baantje?

Mijn eerste baantje was een krantenwijk. Ik heb dit niet zo lang volgehouden. Het contact met mensen in de wijken vond ik erg leuk, maar ik bleek toch meer 'een mooi-weer-krantenbezorgmeisje'.. 

Het is even slikken bij het afrekenen, maar uiteindelijk doe je er veel langer mee dan met dat goedkope truitje dat na een paar wasbeurten al is versleten.

2. Ben jij iemand die goed kan sparen? En zo ja, wat is jouw geheim?   

Ik kan heel goed sparen! Misschien iets te goed, want ik vond het lange tijd juist moeilijk om veel geld uit te geven. Mijn spaarzin heb ik echt van mijn ouders meegekregen. Eigenlijk ben ik vooral goed in BEsparen, bijvoorbeeld doordat ik altijd de fiets neem als het kan in plaats van auto of  het ov, geen dure koffies koop op het station, kleding vaak in de uitverkoop aanschaf en een boodschappenlijstje maak voordat ik naar de supermarkt ga. Klinkt misschien een beetje suf, maar mijn ervaring is dat je van besparen juist creatief wordt en dat die ene koffie van de Starbucks echt 10 keer lekkerder smaakt!  

3. Je woont samen met je vriend. Zijn jullie heel verschillend qua geldtype of juist niet?

Mijn vriend lijkt qua geldtype op mij, want hij is ook echt een spaarder. Wat ik wel van hem heb geleerd, is om te gaan voor 'goed' in plaats van 'goedkoop'. Dus wel die jas van stevige kwaliteit of die dure wandeloutfit. Het is even slikken bij het afrekenen, maar uiteindelijk doe je er veel langer mee dan met dat goedkope truitje dat na een paar wasbeurten al is versleten.  

4. Wat zou je doen als je de loterij zou winnen?

De hypotheek afbetalen, een groot feest geven voor al onze vrienden en familie en terug naar Nieuw Zeeland, het land waar mijn vriend en ik verliefd op zijn geworden na onze laatste een reis.  

5. Wat is de beste geldtip die je ooit gehad hebt?

Als je je salaris binnenkrijgt, betaal dan eerst jezelf door elke maand automatisch een bedrag naar je spaarrekening over te laten schrijven. Ja sorry, toch weer een spaartip...

Ben jij een doener, een pionier of toch meer een zorger? Doe de geldtypetest van How 2 Spend It en krijg meteen meer inzicht in jouw relatie met geld.

Reageer