Where lifestyle meets finance
Geld l Besparen l No Spend November

Zo bereid je je voor op No Spend November

Ruim 200 mannen en vrouwen meldden zich aan voor No Spend November. Allemaal zijn we van plan om er een klaterend succes van te maken. Besparen en sparen is het doel. Met deze drie gouden tips van Renée gaat dat lukken!

Voor degene die nog niet aan boord zijn. No Spend November start binnenkort. Op 1 november, ja duh! Dan gaan we tot het einde van de maand geen extra uitgaven doen. Natuurlijk, lekker boodschappen doen, je auto volgooien met benzine en de rekeningen betalen. Verder de hand op de knip om zo wat extra geld te sparen voor die dure december-maand. Of gewoon om financieel te resetten. Weer even te voelen dat we eigenlijk best veel geld uitgeven zonder erbij na te denken. Mij helpt het altijd bij het sparen. Tijdens No Spend November merk je hoeveel je kunt sparen als je dat echt graag wilt. Dat het hele jaar zo doen, zou ik niet aanraden, hoor. Tenzij je geen keuze hebt, natuurlijk. Maar het moet - als dat kan - wel een beetje leuk blijven.

De regels maak je trouwens helemaal zelf. Zo is mijn zoontje jarig in november en ja, die krijgt echt wel een mooie taart en een cadeau. 

Verder lezen: No Spend November: Zo maak je je eigen regels

In huize Lamboo zijn de voorbereidingen in volle gang. Gelukkig is mijn lief enthousiast. Dat helpt. Hij was het zelfs die voorstelde om de keukenkastjes uit te zoeken. Zodat we daarmee kunnen koken de eerste week. Om wat extra geld te besparen. Ik geef je hieronder in de video 3 tips die echt verschil maken. Maar vergeet vooral ook niet:

• Pump jezelf op. Lees de ervaringen van anderen. Maak jezelf lekker gek, zodat je écht zin hebt om te gaan beginnen.

• Maak een free&fun-lijst. Met een stuk of 15 uitjes die superleuk zijn en ook heel gratis. Dat voorkomt dat je stiekem toch in een restaurant belandt.

• Gooi een paar pizza's of andere makkelijke maaltijden in je vriezer. Zodat er wat te eten valt bij thuiskomst na een lange, lange dag. En dan kun je de kiosk op het station dus gewoon voorbij lopen.

• Spread the word. Vertel iedereen die het maar wil horen en trouwens ook de mensen niet het niet willen horen over je plannen. Misschien scoor je wat medestanders, maar in ieder geval weet iedereen van je voornemen en dat ze je dus niet hoeven vragen voor een sushi-date. Sushi meenemen om bij jou thuis op te eten: dat mag zeker :)

• Is het echt struggelen voor je? Hang dan een kalender op waarop je de dagen tot 1 december aftelt. 

En vergeet deze nog veel belangrijkere tips in de video vooral niet. 

Meedoen? Meld je aan op onze besloten Facebook-groep speciaal No-Spend-Novemberers

Reageer