Where lifestyle meets finance
Tikkie App
Tech | Apps

​Handige apps voor gezinnen!

Zou je wel wat apps op je telefoon willen die je gaan helpen om geld te besparen als gezin? Bij How 2 Spend It kennen we er wel een paar! Ik heb een aantal handige (&gratis!) apps voor je op een rijtje gezet.

Reshopper

Reshopper is een handige app voor het kopen en verkopen van alles op het gebied van kinderen, zoals kleding en speelgoed. Een soort Marktplaats, maar dan heel specifiek voor kids. 

De Kleine Markt

Leuk én leerzaam tegelijk, daar hou ik van. Met de Kleine Markt leert je kind om te tellen, wegen en met geld om te gaan. Je traint op deze manier goed het besef dat zaken als boodschappen geld kosten en dat je niet meer kunt uitgeven dan je hebt. 

Wunderlist of Anylist

In deze apps kun je de boodschappenlijst bijhouden en delen met je partner. Of iemand anders die de boodschappen voor je wil meenemen. Zo voorkom je dat er veel meer wordt meegenomen in de supermarkt dan de bedoeling was. En dat je dan alsnog zonder avondeten zit. 

Help! Geld

Games doen het altijd goed bij de kids. In deze game-app gaan ze aan de slag met hun kennis over geld en banken. Van zakgeld tot klusjes doen, de weg naar een gesprek over geld met je kids is op deze manier leuk en makkelijk.  

Oma weet raad

Wat een fijne app! Geen kleding meer direct weggooien door een onmogelijke vlek of geruïneerde meubels: oma weet raad helpt je om te zorgen dat alles in huis net even wat langer mee gaat. En dat scheelt ook een hoop centen! 

Otly/Otly Jr.

Otly (de gewone en de junior-variant) is echt een musthave-app. Het leert je kind om slim met geld om te gaan, om het zakgeld goed te besteden en te leren plannen. Geldzaken inzichtelijk maken en hen spelenderwijs leren om slim met geld om te gaan, werkt toch een stuk beter dan wanneer je het vertelt. Toch?

Budgettool App

Last but not least: onze eigen Budgettool App. In deze gratis app van How 2 Spend It kun je makkelijk bijhouden waar je geld nou precies aan opgaat. Het geeft je inzicht en maakt je spaardoelen overzichtelijk. 

Welke apps vind jij handig? Laat het me hieronder even weten, dan ga ik de App Store snel even in. ;)

Reageer