Where lifestyle meets finance
Stocksy Txp1058Ebe3 Dz Z100 Small 228497
Werkloos | WW

Heb ik recht op WW?

De WerkloosheidsWet, ofwel de WW, is eigenlijk iets waar je liever niet mee te maken krijgt. Ontslag is tenslotte helemaal niet leuk. Maar aan de andere kant is het toch heel fijn dat het er is, zodat je financieel wel een potje hebt om op terug te vallen. Benieuwd wat het is en waar je dan precies recht op hebt? Lees dan even verder. 

Heb ik recht op WW?

De WW is een uitkering die je kunt aanvragen bij het UWV als je werkloos bent geworden. Om recht te hebben op een WW-uitkering, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

1. Je bent verzekerd voor werkloosheid

Heb ik dat afgesloten?, denk je misschien meteen. No worries. Je bent (meestal) verzekerd voor werkloosheid als je in dienst bent of was bij een werkgever.

2. Je gaat er voor minimaal 5 uur per week op achteruit

Als je 5 of meer betaalde uren werk verliest per week, kun je een uitkering aanvragen. Dat kan dus ook als je een deel van je baan verliest. Tip: (structureel) overwerk of tijdelijk extra gewerkte uren tellen ook mee. 

3. Je staat klaar om aan de slag te gaan

Om in aanmerking te komen, is het wel belangrijk dat je beschikbaar bent om een andere betaalde baan aan te nemen. Natuurlijk is het goed om vrijwilligerswerk op te pakken als je thuis zit, maar zorg dat de afspraken wel zo gemaakt worden dat je eventueel direct ergens kan beginnen als er een betaalde mogelijkheid zich voordoet. 

4. Je hebt van de laatste 36 weken minimaal 26 weken gewerkt

De titel zegt het al. Mocht je in die periode afwezig zijn geweest door ziekte, zwangerschap of ander verlof, wordt er gekeken naar een periode daarvoor waarin je wel 26 weken aaneen hebt gewerkt. 

5. Het is niet jouw schuld

Schuld is uiteraard altijd een lastige kwestie, maar het gaat erom wat er uiteindelijk is vastgesteld in het definitieve ontslag. Verwijtbaar ontslag of ontslag met wederzijds goedvinden kan er toe leiden dat je geen recht hebt op een WW-uitkering. Zet daarom nooit zomaar een handtekening onder je ontslag zonder over deze consequenties na te denken. En check het voor de zekerheid even met het UWV. 

Buiten deze voorwaarden, is het ook verplicht dat je actief solliciteert naar een nieuwe, betaalde baan (dit moet je ook kunnen bewijzen) en dat je je WW-aanvraag uiterlijk een week na je eerste werkeloosheidsdag indient. Nog slimmer is om je WW-uitkering minimaal twee weken voor je laatste werkdag aan te vragen. Hoe eerder je alles geregeld hebt, hoe minder zorgen je je hoeft te maken over de afhandeling en hoe eerder je je op het vinden van een nieuwe baan kunt richten. Vragen over de aanvraag? Check dan deze link even.

Hoeveel bedraagt de WW eigenlijk?

Hoe je de hoogte van de WW berekent is net iets te uitgebreid voor deze blog. Het wordt gebaseerd op de hoogte van je inkomen dat je in loondienst verdiende. Ook de duur wordt gebaseerd op de periode dat je gewerkt hebt. Al dat soort gegevens zijn daarom belangrijk. Heb je die toevallig bij de hand? Dan is het namelijk zo gedaan om even een berekening te maken met de rekenhulp van bijvoorbeeld het UWV of die van Wijzer in Geldzaken.

Het kan natuurlijk zijn dat jouw WW-uitkering onder het sociaal minimum uitkomt. Het is tenslotte zo’n 70% van je laatstverdiende loon. Is dat bij jou (en je partner) het geval? Zorg dan dat je bij je aanvraag gelijk een toeslag aanvraagt. 

Tip: als je inkomen verandert, kan dit ook effect hebben op bijvoorbeeld je toeslagen. Zorg daarom dat je je financiële gegevens update bij organisatie, zoals de Belastingdienst. 

Mocht jij al WW ontvangen, of ontvangen hebben, en je hebt nog wat tips voor andere mensen die  dit lezen. Laat het hieronder dan even weten!

Reageer