Where lifestyle meets finance
Wat Is Het Verschil Tussen Vakantiegeld En Vakantietoeslag
Werk | Vakantie

Het verschil tussen vakantiegeld en vakantietoeslag

De maand mei betekent voor velen de maand van de vakantietoeslag. Vaak wordt de term ‘vakantietoeslag’ ook wel verward met het woord ‘vakantiegeld’. Maar wat houden beide begrippen precies in en wat is het verschil ertussen? How 2 Spend It zocht het voor je uit, lees snel verder!

Wat is vakantietoeslag?

Vakantietoeslag is het bedrag dat jij als werknemer jaarlijks uitbetaald krijgt in de maand mei of juni. Sommige werkgevers betalen zelfs verdeeld over het jaar uit. Dit is minimaal 8% van je bruto-loon. In de volksmond wordt vakantietoeslag vaak vakantiegeld genoemd, maar eigenlijk zijn deze begrippen niet hetzelfde.

Wat is vakantiegeld?

Officieel staat de term vakantiegeld dus niet voor jouw jaarlijkse extraatje in mei, maar wat betekent het dan wel? Volgens de wet staat vakantiegeld (een andere term is vakantiebijslag) voor het salaris dat jij tijdens jouw vakantie doorbetaald krijgt. Dus: ga je twee weken op vakantie en krijg je aan het einde van de maand gewoon je loon gestort? De dagen dat je vrij hebt genomen worden dan doorbetaald door middel van het vakantiegeld. Eigenlijk betreft het dus de vrije dagen waar je als werknemer recht op hebt, maar dan uitgedrukt in geld.

Weet jij al wat je gaat doen met jouw vakantietoeslag of vakantiedagen? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Reageer