Where lifestyle meets finance
Je Baby Verzekeren
Verzekeren | Baby

Je baby verzekeren: hier moet je op letten

Hoera, jullie verwachten een baby of zijn net trotse ouders geworden van een prachtig kindje. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar je moet je baby verzekeren voor ziektekosten. Daarnaast is het ook raadzaam om je schadeverzekeringen onder de loep te nemen om te zien of de dekking nog voldoet na jullie gezinsuitbreiding. Waar moet je precies op letten? Wij vertellen het je in dit artikel!

Baby verzekeren voor ziektekosten 

Kinderen worden tot de 18e verjaardag gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van één van beide ouders. Staat jullie kindje op jouw polis en heb jij zelf een uitgebreide dekking gekozen in plaats van een basisdekking? In dat geval is de uitgebreide dekking ook voor je kind van toepassing. Voor kinderen geldt namelijk dezelfde dekking als voor de ouders waar ze bij op de polis staan.

Je bent wettelijk verplicht om je kindje binnen vier maanden na de geboorte aan te geven bij de zorgverzekering. Je kindje is dan vanaf het moment van de geboorte verzekerd en de eventuele kosten die dan gemaakt worden, worden door de zorgverzekering vergoed. Meld je je kindje toch pas na vier maanden aan? In dat geval geldt de datum van aanmelden als de startdatum van de polis. Kosten die je eerder hebt gemaakt, worden niet vergoed.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekeringis de must-have verzekering voor een gezin! Deze verzekering verzekert je voor schade die je een ander toebrengt. Een kleine baby zal niet zo snel voor schade zorgen, maar wat gebeurt er wanneer je peuter een glas rode wijn van tafel stoot op een wit tapijt? Juist, daar kun je maar beter voor verzekerd zijn.

Autoverzekering

Heb je een autoverzekering? Kijk dan even goed of je ook een schadeverzekering voor inzittenden hebt afgesloten. Deze verzekering dekt onder andere materiële schade en letselschade als gevolg van een ongeluk. Fijn om te weten dat jouw kindje goed verzekerd is, mocht er iets gebeuren.

Inboedelverzekering

De komst van een kleine is vaak ook een moment waarop je inboedel ineens toeneemt. Nieuwe meubels, babykleertjes en andere items die je nodig hebt: de waarde van je huisraad kan flink toenemen. Meld jullie gezinsuitbreiding dan ook bij je inboedelverzekering en bekijk of je verzekerde bedrag nog klopt of dat dit moet worden bijgesteld.

Reisverzekering

Gaan jullie regelmatig op reis en hebben jullie een doorlopende reisverzekering afgesloten? Vergeet dan niet om je kindje ook aan te melden bij deze verzekering. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen gratis meeverzekerd op de reisverzekering van de ouders. Zij moeten dan vooraf wel bekend zijn bij de maatschappij.

Uitvaartverzekering baby

Je baby verzekeren voor een uitvaart: niet het meest leuke onderwerp om na je bevalling over na te denken. Toch kan het handig zijn om je vast in deze verzekering te verdiepen en te kijken of deze verzekering iets voor jullie is. Een verzekering op jonge leeftijd afsluiten, kan voor een lagere maandelijkse premie zorgen.

Wijzigingen verzekeringen doorgeven

Het doorgeven van wijzigingen in de verzekeringen is heel simpel en kan vaak met één telefoontje of e-mail geregeld worden. Neem er even de tijd voor, dan weet je zeker dat daarna alles goed geregeld is. En dat geeft ook een fijn gevoel, toch?

Reageer