Where lifestyle meets finance
Jennie From The Blog
Jennie Gielen | Time management

Jennie werkt nog maar 5 uur per dag

Jennie, bekend van de populaire blog jenniefromtheblog.nl gooide haar werkdag helemaal om. In plaats van een 8 uur werkt ze nu 5 uur per dag. Hierdoor is ze én productiever én ze heeft meer tijd voor leuke dingen naast haar werk. Wij willen meer weten!

Op je blog las ik dat je onderzoek gedaan hebt naar productiviteit en het veranderen van je werkdag. Hoe ben je op het idee gekomen? 

In eerste instantie kwam het idee doordat ik een half jaar overspannen ben geweest. In die periode ben ik heel erg op zoek gegaan naar een manier om ervoor te zorgen dat het niet nog een keer gebeurt. Toen ben ik heel veel gaan lezen over productiviteit en hoe je je prestaties kan verbeteren in minder tijd. Terwijl ik daarmee bezig was las ik een artikel van een bedrijf in Amerika dat een werkdag van 8:00 uur tot 13:00 uur had geïntroduceerd. Er is daar veel onderzoek naar gedaan en in de ochtend schijn je het meest productief te zijn. Daarnaast is het een heel fijn tijdsslot om te werken.  

Verder lezen: Zo kom je in het weekend tot rust na een drukke week

Ben je nu echt elke dag productief of zitten er nog dagen tussen dat er toch nog afleiding is?

Wanneer mijn to do lijst onduidelijk of niet realistisch is, dan is er nog af en toe wat afleiding. Ook heb ik afspraken die een tijd geleden zijn ingepland, dat zorgt ook voor afleiding. Het is wel de bedoeling dat je je taken afmaakt van 8.00 uur tot 13:00 uur.

Mijn tip is: zorg voor genoeg tussendoortjes binnen handbereik.

Hoe vinden de mensen waarmee je samenwerkt dat je dit doet?    

Ik merk dat heel veel mensen het vooral heel interessant vinden. Het klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk van 8:00 uur tot 13:00 uur werken en daarna leuke dingen doen. Veel mensen zijn ook sceptisch, omdat mijn werkdagen relatief kort zijn. Nu ik dit doe krijg ik juist meer gedaan dan toen ik een langere werkdag had. Ook merk ik dat mensen mij aan het controleren zijn, omdat ze benieuwd zijn of ik er wel elke dag vanaf 8:00 uur zit.

Zijn er al dingen waar je tegenaan loopt? 

De eerste weken had ik het best nog wel lastig met het eten, omdat ik nu best wel vroeg eet. Mijn tip is dus echt: zorg voor genoeg tussendoortjes binnen handbereik.

Wat vind je het fijnst aan je 5 uur durende werkdag? 

Het fijnst vind ik dat ik mijn taken goed afkrijg en klaar ben voor die dag. Daarna mag ik ook nog eens dingen doen die mij gelukkig maken, dus dat is voor mij de perfecte combinatie voor een gelukkig leven.

Wat voor leuke dingen doe je allemaal? 

Momenteel sport ik veel en ik lees veel boeken. Ook kijk ik series en dat deed ik voorheen nooit. Daarnaast spreek ik veel met vrienden af en ben ik aan het kijken hoe ik de middag kan gebruiken om mijn hersenen iets meer te trainen door middel van een taalcursus of iets dergelijks. Als het beter weer wordt ga ik weer lekker skaten buiten.

Vertel je omgeving wat je doet, zodat zij weten wanneer je goed bereikbaar bent en wanneer niet.

8 dingen die je beter niet kan zeggen tijdens je salarisonderhandeling

Merk je ook meer rust bij jezelf? 

Ik merk dat ik veel meer rust hebt. Voorheen was ik altijd bezig met mijn e-mail. Elke keer als er een mail binnenkwam wilde ik er gelijk iets mee doen en nu heb ik mij gerealiseerd dat het niet altijd nodig is. In de ochtend begin ik nu het eerste half uur tot een uur met mijn e-mail en dat doe ik elke dag. Mijn collega, waarmee ik samen bij Nextdoor werk, weet dat als het belangrijk is zij mij altijd kan bereiken.  

Heb je nog tips voor andere die hier over nadenken? 

Doe eerst goed research, dat is heel belangrijk om het tot een succes te maken. Vertel je omgeving wat je doet, zodat zij weten wanneer je goed bereikbaar bent en wanneer niet. En tot slot, varieer met je to do list. Kijk goed wat je aankan en maak altijd een realistisch lijstje om productief te zijn.

Reageer