Where lifestyle meets finance
Kasboek Voor Kids
Kinderen | Zakgeld | kasboekje

Leren omgaan met geld: een kasboek voor kinderen

Dat het belangrijk is om kinderen op jonge leeftijd al bewust om te laten gaan met geld, zal geen oud nieuws zijn. Je kunt immers al starten met het geven van zakgeld als kinderen zes jaar oud zijn. Op deze manier komen ze spelenderwijs in aanraking met geld en leren ze er de waarde van inzien. Je kunt dit nog extra stimuleren door ze een kasboekje bij te laten houden, maar hoe zorg je dan voor een leuk kasboekje voor kinderen?

3 tips voor kasboeken voor kinderen

Gebruik een schriftje

Lekker old-school maar daarom niet minder leuk: koop samen een schriftje bij de boekhandel en maak hier een persoonlijk kasboekje van. Eén pagina voor de inkomsten en daarnaast een pagina voor de uitgaven: simpel en overzichtelijk! Het schriftje leuk je vervolgens nog op door er plaatjes of stickers in te plakken. En misschien kun je er ook meteen jullie afspraken over zakgeld in schrijven, met een echte handtekening erbij?

Maak een poster van het spaardoel

Heeft je kind een speciaal spaardoel voor ogen? Maak dan samen met hem of haar van een groot vel papier een poster en teken hierop het spaardoel. Zo maak je het lekker visueel en heeft jouw kind steeds voor ogen waar hij of zij nou precies voor spaart. Laat naast de tekening van het spaardoel wat ruimte over de inkomsten en uitgaven, et voila. 

Koop een boek 

Wist je dat er ook een heel mooi boekje is dat je kind kan helpen met zakgeld en waar tegelijkertijd ook een kasboek in bijgehouden kan worden? Het boek heet ‘Tel je geld’, is geschreven door Annelou van Noort en je bestelt het bij bol.com

Heb jij tips om dit lijstje mee aan te vullen? We zijn benieuwd!

Reageer