Where lifestyle meets finance
Kosten Krijg Je Te Maken
Ondernemen | stagiair

Een stagiair voor je bedrijf? Wat kost dat eigenlijk?

Het inhuren van stagiaires kan bedrijven veel opleveren: nieuwe en frisse kennis en extra handjes tijdens drukke periodes. Stagiaires zijn daarnaast redelijk goedkope arbeidskrachten, maar met welke kosten krijg je precies te maken wanneer je een stagiair aanneemt? How 2 Spend It heeft het voor je op een rijtje gezet. 

Stagevergoeding of loon*

Je bent als bedrijf niet verplicht om een stagiair een vergoeding of loon aan te bieden. Geef je een stagiair echter een reële beloning (ter hoogte van bijvoorbeeld het minimum jeugdloon), dan ben je als werkgever verplicht om de werknemersverzekeringen in te houden en om de ingehouden inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) aan de stagiair te vergoeden. Bied je de stagiair een stagevergoeding aan? In dat geval hoef je als werkgever geen premies voor de werknemersverzekeringen in te houden. 

Verder lezen: Ben je als ondernemer verplicht om stagiaires een vergoeding te geven?

Reiskostenvergoeding

Je kunt stagiaires een reiskostenvergoeding geven voor het aantal afgelegde kilometers of voor het abonnement op het openbaar vervoer dat ze moeten afsluiten om bij jou als werkgever aan de slag te kunnen gaan. Je bent dit echter niet verplicht, maar je kunt hier naar eigen inzicht afspraken met de stagiair over maken. 

Werkplek 

Als werkgever ben je verplicht om stagiaires een veilige en functionele werkplek aan te bieden. Heb je die nog niet? Dan komen de kosten hiervoor voor jouw rekening. 

Verder lezen: Van stagiaire naar collega: zo pakte Guylaine het aan!

Verzekeringen voor stagiairs

Je kunt voor je stagiaires ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Soms is een stagiair automatisch verzekerd via zijn of haar opleiding voor aansprakelijkheid. Dit kun je het beste nagaan in de stage-overeenkomst die door de opleiding is opgesteld. Bij stagiairs die een reëel loon ontvangen, zoals het minimum jeugdloon, is er sprake van een echte dienstbetrekking. Voor hen ben je dan verplicht om de premies voor de werknemersverzekeringen af te dragen. Bij stagiairs die een kleine vergoeding krijgen, is er echter geen sprake van een dienstbetrekking. Voor hen draag je dan ook niets af voor de werknemersverzekering.  

* Bron: www.ondernemersplein.nl

Reageer