Where lifestyle meets finance
Foto Sharon En Anne 1024X683
Samenwonen | Meubels kopen

Meubels shoppen zonder ruzie? Tips van interieur styliste Sharon

Ga jij samenwonen? Supergezellig natuurlijk, maar er zijn hier en daar wat uitdagingen. Denk aan verschillende smaak wat interieur betreft, proberen om binnen het verhuisbudget te blijven, and so on, so on. Wij spraken met Sharon Schoenmakers, interieurstyliste bij Woonexpress en vroegen haar om handige tips!

Tips voor samenwoners

Wat doe je als gaat samenwonen en je lief neemt allemaal vreselijke spullen mee?

Smaken verschillen natuurlijk, maar hoe maak je keuzes in wat wel blijft en wat niet? Ik vind het belangrijk dat ieder zich thuis voelt, vaak denken mensen dat je verschillende stijlen niet gemakkelijk kunt combineren. Maar dat is juist wel, zo kunnen jullie er juist je eigen plekje van maken. Een Landelijke stijl is gemakkelijk te combineren met Modern of Romantisch! Jullie zullen beide compromissen moeten sluiten, gewone basis meubels zijn de basis voor jullie interieur deze moeten jullie beide mooi vinden. Zo kun je losse items als Eye-catchers in je huis plaatsen. Zit er een item tussen wat je echt afschuwelijk vindt, dan hoeft dit toch niet perse in de woonkamer? Kies ervoor dit te plaatsen in de slaapkamer of bijvoorbeeld werkkamer.

Hoe kun je met een klein budget toch een ruimte een andere look geven?

Een andere look geven aan een bepaalde kamer kun je vrij gemakkelijk doen met de styling. Belangrijk is om een aantal basiskleuren te kiezen, met deze kleuren ga je shoppen. Ga voor sierkussens, kaarsen, een mooie vaas of een groepje van meerdere vaasjes en een schilderij in deze kleuren. Zo geef je jouw kamer in een handomdraai een andere look. Wil je net iets verder gaan, dan kun je ervoor kiezen een muur in een andere kleur te schilderen. Tip: Weet je niet goed voor welke kleuren je moet gaan, begin dan met het kiezen van een schilderij wat jou/jullie aanspreekt. Haal hier 2 of 3 kleuren uit, en gebruik deze als basis!

Samen meubels kopen kan een ware relatietest zijn. Heb jij nog tips om het vooral leuk te houden? 

Koop van te voren een aantal interieurbladen, ga ieder apart zitten en scheur uit wat jij mooi vindt qua stijl. Daarna kiezen jullie allebei een aantal beelden/meubels uit van wat je partner heeft uitgescheurd. Dit is jullie basis. Meubels zijn vaak de duurste uitgaven, dus belangrijk is dat je dit neutraal houdt, hierdoor kun je gemakkelijk qua look veranderen. Plan niet meteen een hele dag, het kost namelijk veel energie en als jullie niet kunnen vinden wat je zoekt wordt het er natuurlijk niet leuker op. Plan daarom een aantal ochtenden of middagen in en sluit deze af met een lekkere lunch of ga lekker uit eten.

Ben jij als woonstylist een big spender als het om de inrichting van jouw huis gaat?

Niet echt, voor mij is het juist een uitdaging om gave items van bepaalde merken te vinden in een goedkopere uitvoering. Ik ben totaal niet merk gebonden, het gaat erom wat ik mooi vind qua stijl en look en feel, niet om het merkje wat erop zit. Dit scheelt ook vaak heel veel geld. Welk meubelstuk is een goede investering? De bank! Ik vind het heerlijk om na een lange werkdag lekker op de bank te ploffen met een kop thee. Ook vind ik het belangrijk dat de bank mooi in model blijft, en dit heeft dan ook vaak te maken met de kwaliteit, en hier betaal je voor.

Wanneer je een huis gaat inrichten vallen de kosten meestal tegen. Heb je nog tips om binnen je budget te blijven?

Wat ik vaak zie is dat mensen niet echt een besef hebben van hoe duur iets kan zijn, ze lopen een meubelzaak of woonwinkel binnen en zien iets wat ze vinden en kijken niet verder. Wanneer je de meubelen ziet die je mooi vindt is het belangrijk om hier foto's van te maken. Ook betaal je vaak voor het materiaal waar het van is gemaakt, dus dit is ook belangrijk om te onthouden. Ga met deze informatie naar andere winkels, en kies dan ook eens voor een winkel die je op het eerste gezicht niet meteen aanspreekt, hier staan ook vaak hele leuke items, je moet dan alleen door de styling of look en feel heenkijken. Wat kun je doen als je echt wat woonstylingadvies kunt gebruiken? Kom je er samen echt niet uit, dan is er bijvoorbeeld bij woonexpress de mogelijkheid om gratis stylingadvies aan te vragen. Onze stylistes in de winkel staan voor je klaar en kunnen jullie helpen met de indeling, het combineren van verschillende woonstijlen, ze geven kleuradvies of helpen je met de styling.

Door: Sharon Schoenmakers

Over Sharon:

Ik ben Sharon Schoenmakers, 26 jaar en sinds 2010 werkzaam bij Woonexpress. Ik ben begonnen als styliste in de winkel in Barendrecht en werk sinds 3 jaar als hoofdstyliste op ons hoofdkantoor. Als hoofdstyliste ben ik verantwoordelijk voor de uitstraling en styling van al onze filialen, werk ik mee aan de fotografie voor de folder, en zorg ik dat op onze website de pagina “Inspiratie” up to date blijft. Ook ben ik altijd op zoek naar de laatste trends, deze vertaal ik naar Woonexpress en presenteer ik aan de inkopers.

Kijk op de site van Woonexpress voor inspiratie! 

Reageer