Where lifestyle meets finance
Img 7172
Financiele Detox Challenge

Mijn financiële detox in 6 weken

Ik ga vanaf morgen beginnen met een detox. En niet zomaar een detox. Het is de financiële detox challenge van How 2 Spend It! Het duurt 6 weken.

Wealthy lifestyle

Waarom een financiële detox? De afgelopen 3 jaar gedurende de vastentijd drink ik geen alcohol (en ik ben maar een occasionally drinker), eet ik geen frietjes, koop ik geen kleren en schoenen en sinds dit jaar koop ik ook geen boeken en tijdschriften. Puur om mezelf te onthouden van wat ik té leuk, té lekker of té veel heb en hierdoor mezelf te reinigen. In die periode stimuleer ik mezelf om andere gerechten te eten, mijn kleren eventueel anders te combineren, het te doen met wat ik heb en ongelezen boeken of tijdschriften uit de boekenkast te halen.

Bewust leven, een challenge

Deze maand word ik 37. Ik ben single en heb geen kinderen. Ik woon nu voor mijn werk op Sint Maarten. Hiervoor heb ik in Curaçao en in Nederland gewoond. Ik houd van reizen en ik probeer regelmatig te mediteren en te sporten door fitness en yoga te doen. Na mijn daytox van Kyra de Vreeze – een detox door middel van voeding en yoga gericht op een healthy lifestyle – ben ik nog bewuster gaan leven. Ondanks dat ik vrij geordend en gedisciplineerd ben is het een uitdaging om tussen al het gereis en de drukte van de dag een balans of formule te vinden die voor mij werkt. Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd een detox te doen.

"Het is een lifestyle waar ik voor kies!"

Detox als enorme boost

Net zoals je je huis een grote schoonmaakbeurt geeft door alle kastjes op te ruimen is het ook goed om af en toe een detox te doen. Ofwel een schoonmaak, jezelf geestelijk en lichamelijk te reinigen door tijdelijk je eet- en leefpatroon te versimpelen. Dit geeft een enorme boost! En gelukkig niet een tijdelijke boost. Want wat ik mooi, maar vooral belangrijk vind bij een detox die ik kies, is dat ik het daarna bewust maar makkelijk kan incorporeren in mijn dagelijkse leven. Het is een lifestyle waar ik voor kies!

Ik ben zo tegen (crash)diëten. En niet omdat ik het zelf niet per se nodig heb, maar omdat ik vind dat het niet in balans is met je lichaam en ziel. Mensen steken er tijdelijk zoveel energie in, geven zoveel op of doen dingen anders en het resultaat is geweldig, maar helaas met een tijdelijk effect. Bovendien leidt een detox tot zoveel nieuwe inzichten, mogelijkheden en inspiraties. Een financiële detox is voor mij niet anders! Tijdelijk mijn uitgavenpatroon versimpelen met als doel bewustwording en nieuwe inspiratie en inzichten op te doen over mijn geldzaken. Why not?!?

En dat is niet alles. Ik heb besloten dat ik over mijn ervaringen ga bloggen. In het verleden heb ik veel geschreven voor tijdschriften.

Niet één maar twee uitdagingen!

Ruim een half jaar geleden vertelde een vriendin over de financiële detox. Zij had het net gedaan. Iedere week een opdracht in haar mailbox. En ze vond het een eyeopener. Ik was gelijk enthousiast. Aangezien ik veel on the Go ben, wilde ik het "juiste" moment ervoor uittrekken. Ik lag vrijdagavond op de bank en terwijl ik mijn to do’s voor de komende periode de revue aan het passeren was kwam de financiële detox weer voorbij. Mijn conclusie was er is nooit een goed moment en het voelt nu goed aan om het te doen; ik heb me aangemeld en ik begin maandag 11 juli. Hoe dit zal uitpakken, zal in de komende weken duidelijk worden.

En dat is niet alles. Ik heb besloten dat ik over mijn ervaringen ga bloggen. In het verleden heb ik veel geschreven voor tijdschriften. Toch is het een uitdaging om over mijn ervaringen tijdens de financiële detox challenge te schrijven. Ik heb namelijk nog nooit eerder een blog geschreven. Dus dit worden twee vliegen (lees: challenges) in één klap.

Verrassing

Wat me echt te wachten staat en wat het me zal opleveren is ook voor mij nog een verrassing. Ik heb in ieder geval hoge verwachtingen van de financiële detox. Is het niet geweldig als ik na afloop een extra potje overhoud met extra geld, wijze lessen en gezonde habits?

Ik ben benieuwd en heb er veel zin in. Lijkt het je ook wat en wil je samen met me meedoen? Meld je dan nu aan via deze link. Ben je er nog niet over uit? Ga dan samen met mij op avontuur en volg de komende 6 weken mijn wekelijkse blog: Let's go for the Wealthy Lifestyle!

Ben jij een doener, een pionier of toch meer een zorger? Doe hier de geldtypetest van How 2 Spend It en krijg meteen meer inzicht in jouw relatie met geld.

Reageer