Where lifestyle meets finance
Nathalie Sale Survival Tips
Geldtype | Zorger

Nathalie's 7 Sale Survival Tips

Ik, Nathalie, ben een ongegeneerde shopaholic. En voor een shopaholic is de sale één van de mooiste tijden van het jaar. Hoewel ik geen talenknobbel bezit, kan ik op wonderbaarlijke wijze het woord uitverkoop zonder nadenken in vele talen ophoesten: rebajas (spaans), sale (duhh), sonder verkauf (duits), liquidazone (italiaans), etc. De uitverkoop is survival of the fittest. Uit jarenlange ervaring, door schade en schande wijs geworden, deel ik hierbij wat Sale Survival Tips!

#1 Ga planmatig te werk! 

Zomaar de uitverkoop bestormen zonder een plan is niet slim. Grote kans dat je gek wordt van de mensen, dat alles maar een berg rotzooi lijkt en je niet weet waar je moet zoeken. Of dat je als een dolle maar wat om je heen loopt te graaien en wegloopt met dingen die je niet nodig hebt. De eerste tip is dus; zoek vooraf (dus voor de uitverkoop begint) uit wat je wilt hebben. Bedenk waar ze zullen liggen in de winkel en go go go!

#2 Stel een budget vast en hou je daar aan! 

Je hebt al een trui, een jurkje, 2 broeken en een tas. Wat maakt het dan nog uit om ook nog die o-zo-verleidelijke killerheels te kopen die 50% afgeprijsd zijn? Fieeeutttt!! Fluit jezelf terug! Stel van tevoren een shopbudget vast. Pin dat bedrag en hou je er aan. Streng zijn. Ja, het doet pijn.

Verder lezen: Shoppen tijdens een sample sale: yay or nay?

#3 Size does matter! 

Balen, dat jurkje is er niet in jouw maat, maar wel een maatje kleiner. Ja, ja, je bent van plan 5 kilo af te vallen. Je hebt vast de beste intenties om het after-christmas-muffin-effect (dat rolletje dat boven je broek uitpuilt) in januari te laten verdwijnen, maar kleding kopen die je niet past is nooit slim. En nee, geloof me, ook niet als motivatie om af te vallen.

#4 Word een insider! 

Wees op de hoogte! Door je in te schrijven voor de digitale nieuwsbrief van je favoriete winkels, online shops en merken, word je op de hoogte gehouden over wanneer de uitverkoop start. Als je dan toch wilt gaan, ben je in ieder geval als eerste op de hoogte van wie, wat en waar.

#5 Wees koelbloedig! 

Iets kopen, alleen maar omdat het nu voor zo’n mooi prijsje is, is niet slim. Grote kans dat je het nooit gaat dragen. Stel jezelf de vraag: zou ik het ook kopen als het 2 keer zo duur was? Hoe vaak ga ik dit dragen? Heb ik het echt nodig? Is het antwoord nee, nee en nee? Laat het dan los. Leg het item dan rustig weer terug en loop langzaam weg. Adem in, adem uit.

Verder lezen: Een jaar lang niet shoppen is voor mij...

#6 De 3-outfits-regel! 

Dit is een gouden regel die werkt. Als je een item ziet dat je met tenminste 3 bestaande outfits (ja, die je al hebt dus) kan combineren, dan is de kans groot dat je het vaak zal dragen. Een goede potentiële aankoop dus. Die felgroene glitterjurk zal waarschijnlijk niet veel vriendjes maken in je kledingkast. Niet kopen dus.

#7 Kleed je sale-proof! 

Als je een jungletocht ga doen, doe je ook geen hakken aan. Precies. Een geschikte outfit is alles. Kleed je zo comfortabel mogelijk. Niet te warm, makkelijke schoenen. En vooral iets wat je snel uit kan trekken, zo sla je namelijk lange wachtrijen in te warme paskamers over en kun je iets in de winkel zelf passen. Ook cross-body-bag is een must. Dan heb je namelijk je handen vrij om koopjes te graaien.

Dan rest mij nog jullie veel plezier te wensen! Good luck and may the gods of sale shopping be with you.


Reageer