Where lifestyle meets finance
Sandraboon
Ondernemen | Verdienmodel

Sandra begon op haar 16e (jong!) met ondernemen

Op je 16e naar de Kamer van Koophandel stappen en je eigen bedrijf starten: Sandra deed het! Ruim 10 jaar later is Sandra Boon nog steeds blij dat ze deze stap ooit heeft gezet. Wij vroegen deze lady uit het noorden van het land alles over haar bedrijf, haar plannen voor de toekomst en haar verdienmodel.

Nou Sandra, dat klinkt als een interessant verhaal! Vertel, wat doe je precies?

Ik maak al websites sinds mijn dertiende. Toen ik vijftien was ging ik er geld mee verdienen en dat was de reden waarom ik op mijn zestiende mijn bedrijf inschreef bij de Kamer van Koophandel. Mijn moeder moest mee om er akkoord voor te geven, ik moet er nog steeds om lachen als ik daar aan terug denk. Maar goed, ik ben dus een echte internet-nerdie. Als webdesigner ontwerp en bouw ik websites en houd ik me bezig met internetmarketing. Ik heb voor de vorm overigens nog wel een MBO-opleiding gedaan, maar dat was meer voor het papiertje. En oh ja, ik ben dus nog nooit in loondienst geweest. 

Wat voor klanten komen er bij jou?

Eigenlijk van alles! Ik help niet alleen coaches en ZZP’ers, maar ook webshops en stichtingen. Dat maakt het werk heel divers. 

Wat maakt jouw bedrijf dan zo uniek?

Ik denk dat mijn manier van werken uniek is, ik doe echt alles online. Ik werk vanuit huis en als het even kan ga ik op reis en leef ik als een digital nomad. 

Verder lezen: Welke geldzaken moet je regelen als je een eigen bedrijf start?

Mis je het contact met je klanten dan niet?

Face-to-face contact is eigenlijk niet nodig binnen mijn vakgebied, Ja, natuurlijk moet ik overleggen, maar dat kan ook prima via de telefoon en via e-mail. Voor mijn klanten is dit prima, het scheelt hen ook weer kostbare tijd. 

Hoe ziet jouw verdienmodel er uit? 

Mijn verdienmodel is eigenlijk een mix. Aan de ene kant verdien ik geld met het bouwen van websites en met het leveren van maatwerk projecten. Daarnaast heb ik ook de WebAcademy.nl Club, een online leeromgeving waar je lid van kunt worden en waar je vervolgens via workshops of cursussen van alles kunt leren over online marketing. Leden betalen hier maandelijks €25,- voor en krijgen voor dit bedrag alle support die zij nodig hebben. 

Aha, een stukje recurring revenue, oftewel terugkerende inkomsten

Precies! Ik vind het fijn dat ik hierdoor gegarandeerd ben van inkomsten. Ondernemen is geweldig, maar na tien jaar is elke maand nieuwe klanten binnenhalen wel een beetje een dingetje voor mij geworden. Je hebt als ondernemer ook geen zekerheid en op deze manier weet ik zeker dat ik een stukje inkomen heb. Als ik een week niets doe is dat oké, want ik verdien nog steeds.

Hoe houd je de mensen uit het platform dan betrokken? Het lijkt me essentieel dat ze lid blijven… 

Dat klopt zeker en daarom geef ik live workshops in een besloten Facebook groep en zorg ik voor support. Ik merk dat mensen het fijn vinden wanneer ze ergens terecht kunnen en ik begeleid ze in de goede richting. Ik zorg dat ik door middel van persoonlijk contact betrokken ben bij mijn klanten en dat werkt. 

Verder lezen: Een kinderkledingwinkel overnemen: Brigitte deed het!

Waar loop je tegenaan als ondernemer?

De onzekerheid en het feit dat ik zelf voor alles verantwoordelijk ben. Ik moet alles zelf uitzoeken en soms is het gewoon fijn als iemand je helpt. Als ik een dag ziek ben, blijft mijn werk liggen en in loondienst kun je dan vaak nog een beroep doen op een collega. Het regelen van de financiën vind ik soms ook nog wel lastig, maar daar word ik gelukkig steeds beter in. 

Heb je tenslotte nog tips voor andere ondernemers?

Zeker! Denk altijd goed na en probeer ook tot creatieve oplossingen te komen. Kijk vooral wat anderen niet doen, bekende ondernemers hebben vooral succes omdat ze iets nieuws doen. Ik denk dat je vooral succesvol kunt zijn als je dingen anders doet.

Wil je meer weten over Sandra en haar bedrijf? Neem dan een kijkje op haar website.

Reageer