Where lifestyle meets finance
Geknipt Zwanger En Ontslagen
Zwanger | ontslag

Ontslag tijdens je zwangerschap: hoe zit het?

Eén van mijn vriendinnen is in verwachting van haar eerste kindje. Op de laatste werkdag voor haar verlof werd haar medegedeeld dat haar contract niet verlengd zou worden. Na twee tijdelijke jaarcontracten zat haar dienstverband erop, ze hoefde na haar verlof niet meer terug te komen. Buiten het feit dat ik met haar te doen had, werd ik nieuwsgierig naar de regelgeving in Nederland. Want heb je extra rechten wat dienstverband betreft wanneer je in verwachting bent?

Rechten tijdens de zwangerschap 

Op de website van de Rijksoverheid vind ik al snel meer informatie. Hier staat dat een werkgever je niet mag ontslaan wanneer je zwanger bent, wanneer je zwangerschapsverlof hebt of wanneer je zwangerschapsverlof nog geen zes weken geleden was. Als je een tijdelijk contract hebt, gelden er andere regels. De werkgever is in dat geval niet verplicht om het contract tijdens je zwangerschap te verlengen. Het feit dat je zwanger bent, mag echter nooit een reden zijn voor het beëindigen van het dienstverband. 

Ontslag tijdens je zwangerschap: wat nu? 

Wanneer je in een dergelijke situatie terecht komt, is het raadzaam om juridisch advies in te winnen bij bijvoorbeeld je rechtsbijstandverzekering, een vakbond of bij het Juridisch Loket. Soms kan de reden van ontslag namelijk een discussiepunt zijn: ben je ontslagen vanwege het feit dat je zwanger bent of zijn jouw functioneren of andere bedrijfsbelangen redenen geweest om je contract niet te verlengen? Probeer dit altijd boven tafel te krijgen en laat het in alle gevallen ook door je werkgever op papier zetten. Twijfel je aan de reden van je ontslag? In dat geval kun je jouw zaak voorleggen bij de kantonrechter. Als je als werknemer voldoende feiten kunt benoemen voor een onterecht ontslag, dan zal de rechter je werkgever vragen het tegendeel te bewijzen. 

De financiële gevolgen

Als je contract niet wordt verlengd, dan wordt je zwangerschapsverlof wel gewoon 16 weken doorbetaald. Heb je na je verlof geen nieuwe baan? In dat geval kun je bij het UWV een uitkering aanvragen. 

Heb jij ervaringen met ontslag tijdens je zwangerschap? Praat mee en laat je reactie achter onder dit bericht. 

Reageer